Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Ingen förundersökning om rikspolischefen Dan Eliasson

2017-10-13

 Åklagare har fattat beslut att inte inleda förundersökning med anledning av att rikspolischefen 2015 beslutade att ge ett externt företag åtkomst till polisens personal- och lönesystem.

Share Öppna i ny flik

Skateboardprofilen döms även av hovrätten till 6 års fängelse

2017-10-12

 Blekinge tingsrätt dömde den 22 juni 2017 Thomas Eun Ho Mattsson för grovt olaga tvång vid 42 tillfällen och bestämde straffet till sex års fängelse. Hovrätten har i dag fastställt den domen.

Share Öppna i ny flik

Morgan Johansson till (RIF) i Luxemburg

2017-10-12

 På torsdag och fredag den 12 och 13 oktober deltar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på rådet för rättsliga och inrikesfrågor (RIF) i Luxemburg.

Share Öppna i ny flik

Evgeny Pavlov anställd på Bombardier har friats för mutbrott

2017-10-12

 Stockholms tingsrätt har grundat den frikännande domen på att åklagarna inte har bevisat att den åtalade Evgeny Pavlov har lovat eller erbjudit en otillbörlig förmån vilket är en förutsättning för att mutbrott ska föreligga.

Share Öppna i ny flik

Nio bulgariska tjuvfiskare åtalas vid Växjö tingsrätt för grovt häleri och grovt brott mot fiskelagen

2017-10-10

 De åtalade Yuliyan Tsvetanov Hristov, Ivalyo Ganchev, Hristov Gercho Gerov, Hristo Hristov, Yuzeir Yuzeirov, Zhelyazko Atanasov, Stoyan Chobanov, Georgi Ivanov och Yanko Ivanov Novakov är misstänkta för att under juli och augusti i år tjuvfiskat och sålt över 1 000 kilo gös, över 1 000 kilo signalkräftor och över 100 kilo gädda till Göteborgs Fiskeauktionsförening Ek samt Stockholms Fiskauktion AB.

Share Öppna i ny flik

I dag åtalas Melker Wennerbäck för grovt dataintrång och överbelastningsattacker mot banker

2017-10-10

 I dag 10 oktober inlämnade kammaråklagare Anna Svedin åtal mot Melker Wennerbäck för ett antal DDoS-attacker som genomfördes för två år sedan mot Nordea Bank samt Swedbanks hemsidor.

Share Öppna i ny flik

Busschauffören döms för vållande till annans död och vållande till kroppsskada

2017-10-10

 Hovrätten över Skåne och Blekinge dömer den busschauffören Viking Schröder som körde på och dödade en man och skadade en kvinna i samband med fjärrvärmeläckan i Lund 2015

Share Öppna i ny flik

Utredningen om morden i Gårdsten är klar

2017-10-09

 Utredningen om misstänkt mord i Gårdsten i nordöstra Göteborg, där en kvinna och tre barn påträffades avlidna i en lägenhet är klar.

Share Öppna i ny flik

Human Rights Watch har uppmärksammat Sverige och Tysklands arbete mot krigsförbrytelser

2017-10-09

 Human Rights Watch framhåller i en rapport Sverige och Tyskland som de enda två länder som lyckats lagföra för krigsbrott begångna i Syrien.

Share Öppna i ny flik

Tre personer åtalas för grovt narkotikabrott i Lidhult

2017-10-06

 Åklagare har i dag den 6 oktober väckt åtal mot Emil Wallberg samt Rikard Lundgren för grovt narkotikabrott, grovt dopningsbrott och brott mot läkemedelslagen. En tredje person Toni Dahl åtalas för medhjälp till grovt dopningsbrott.