Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

30-åriga Lanko Aziz åtalas för dubbelmord i Kista

2017-10-03

 30-åriga Lanko Aziz som är häktad misstänkt för dubbelmordet på Merhawi Aregai samt Yonathan Hector Väänänen i Kista norr om Stockholm har åtalats vid Solna tingsrätt. Lanko Aziz är även åtalad misstänkt för försök till grov utpressning..

Share Öppna i ny flik

Andreas Axelsson från Malexandermålet får inte sitt livstidsstraff tidsbestämt

2017-10-03

 Örebro tingsrätt har idag beslutat att avslå en ansökan om att få livstidsstraffet omvandlat till ett tidsbestämt fängelsestraff för Andreas Axelsson som var en av de tre dömda i det s.k. Malexandermålet.

Share Öppna i ny flik

Amir Zamani Alavijeh samt Veronica Norlin häktades för mord på Nydalavägen Umeå tidigare i veckan

2017-10-03

 Amir Zamani Alavijeh samt Veronica Norlin som anhölls i torsdags misstänkta för mord på en kvinna i 60 årsåldern på Nydalavägen Umeå tidigare i veckan, häktades av Umeå tingsrätt under måndagen. Amir Zamani Alavijeh misstänks på den högre misstankegraden, sannolika skäl, och Veronica Norlin misstänks på den lägre misstankegraden.

Share Öppna i ny flik

Nacka tingsrätt har i dag meddelat dom i ett mål om våldtäkt

2017-10-02

 Haidar Saba Nesaif frikänns för våldtäkt på båten Birka Paradise 2010, på resa mellan Stockholm och Mariahamn.

Share Öppna i ny flik

Två personer begärs häktade för mord i Umeå

2017-10-02

 Kammaråklagare Jonas Fjellström vid Åklagarkammaren i Umeå har i dag lämnat in häktningsframställan vid Umeå tingsrätt mot Amir Zamani Alavijeh samt Veronica Norlin som anhölls i torsdags misstänkta för mord på en kvinna i 60 årsåldern på Nydalavägen Umeå tidigare i veckan.

Share Öppna i ny flik

Allras förvaltningschef häktad-Misstänkt för trolöshet mot huvudman

2017-10-02

 Stockholms tingsrätt häktade fondbolaget Allra förvaltningschef Johan Bergsgård, som är misstänkt för trolöshet mot huvudman.

Share Öppna i ny flik

De 23 personer som anhölls i helgen misstänkta för våldsamt upplopp i Göteborg är fortsatt anhållna

2017-10-02

 Natten mellan lördag och söndag anhölls 23 personer misstänkta för våldsamt upplopp i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstrationen i Göteborg. Under måndagen kommer åklagaren att bedöma bevisningen för att se om det finns skäl att begära några av personerna häktade. Mer information lämnas så snart det är möjligt.

Share Öppna i ny flik

Huvudförhandlingen om ett slutförvar för använt kärnbränsle fortsätter

2017-09-29

 Den 2 oktober i Oskarshamn fortsätter mark- och miljödomstolens huvudförhandling om Svensk Kärnbränslehantering AB:s ansökan om tillstånd till ett slutförvar för kärnavfall från det svenska kärnkraftsprogrammet. Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) har hos mark- och miljödomstolen ansökt om tillstånd enligt miljöbalken till slutförvaring av använt kärnbränsle och kärnavfall från det svenska kärnkraftsprogrammet (mål M 1333-11). Ansökan omfattar två anläggningar, en inkapslingsanläggning i Oskarshamn och en slutförvarsanläggning i Forsmark.

Share Öppna i ny flik

Nu föreslår regeringen ökad insyn i partiers finansiering

2017-09-28

 Regeringen har beslutat en lagrådsremiss med förslag som ökar insynen i partiers finansiering. En ny insynslag ska ge allmänheten ännu bättre insyn hur partier och ledamöter finansierar sin verksamhet. Varje parti och varje ledamot på central, regional och lokal nivå ska redovisa sin verksamhet. Det blir också förbjudet att ta emot anonyma bidrag.

Share Öppna i ny flik

Sveriges yngsta kammarrätt fyller 40 år

2017-09-28

 Den 27 september firade Kammarrätten i Jönköping sitt 40-årsjubileum och ca 100 inbjudna gäster lyssnade till olika talare och minglade i kammarrättens lokaler.