Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

HD har tagit ställning till om en tilltalad var ansvarig för bokföringsbrott såsom faktisk företrädare för ett delägt fåmansbolag

2017-10-04

 Seyed Hossein Hosseini Rad som är hälftendelägare, tillika styrelsesuppleant i fåmansaktiebolaget N.M.A. Trading AB har inte ansetts utöva ett bestämmande inflytande i bolaget. Det var den andre delägaren Mahmoud Nikavar som ombesörjde bokföringen och utgjorde styrelsen i bolaget. Åtalet om bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll har ogillats.

Share Öppna i ny flik

Amfetaminpåverkad man döms för dödsolyckan utanför Fliseryd

2017-10-03

 Även Göta hovrätt dömer den Tommy Lundh som vållade olyckan i närheten av Fliseryd i juni 2017 för bl.a. grovt vållande till annans död i två fall och grovt vållande till kroppsskada.

Share Öppna i ny flik

30-åriga Lanko Aziz åtalas för dubbelmord i Kista

2017-10-03

 30-åriga Lanko Aziz som är häktad misstänkt för dubbelmordet på Merhawi Aregai samt Yonathan Hector Väänänen i Kista norr om Stockholm har åtalats vid Solna tingsrätt. Lanko Aziz är även åtalad misstänkt för försök till grov utpressning..

Share Öppna i ny flik

Andreas Axelsson från Malexandermålet får inte sitt livstidsstraff tidsbestämt

2017-10-03

 Örebro tingsrätt har idag beslutat att avslå en ansökan om att få livstidsstraffet omvandlat till ett tidsbestämt fängelsestraff för Andreas Axelsson som var en av de tre dömda i det s.k. Malexandermålet.

Share Öppna i ny flik

Amir Zamani Alavijeh samt Veronica Norlin häktades för mord på Nydalavägen Umeå tidigare i veckan

2017-10-03

 Amir Zamani Alavijeh samt Veronica Norlin som anhölls i torsdags misstänkta för mord på en kvinna i 60 årsåldern på Nydalavägen Umeå tidigare i veckan, häktades av Umeå tingsrätt under måndagen. Amir Zamani Alavijeh misstänks på den högre misstankegraden, sannolika skäl, och Veronica Norlin misstänks på den lägre misstankegraden.

Share Öppna i ny flik

Nacka tingsrätt har i dag meddelat dom i ett mål om våldtäkt

2017-10-02

 Haidar Saba Nesaif frikänns för våldtäkt på båten Birka Paradise 2010, på resa mellan Stockholm och Mariahamn.

Share Öppna i ny flik

Två personer begärs häktade för mord i Umeå

2017-10-02

 Kammaråklagare Jonas Fjellström vid Åklagarkammaren i Umeå har i dag lämnat in häktningsframställan vid Umeå tingsrätt mot Amir Zamani Alavijeh samt Veronica Norlin som anhölls i torsdags misstänkta för mord på en kvinna i 60 årsåldern på Nydalavägen Umeå tidigare i veckan.

Share Öppna i ny flik

Allras förvaltningschef häktad-Misstänkt för trolöshet mot huvudman

2017-10-02

 Stockholms tingsrätt häktade fondbolaget Allra förvaltningschef Johan Bergsgård, som är misstänkt för trolöshet mot huvudman.

Share Öppna i ny flik

De 23 personer som anhölls i helgen misstänkta för våldsamt upplopp i Göteborg är fortsatt anhållna

2017-10-02

 Natten mellan lördag och söndag anhölls 23 personer misstänkta för våldsamt upplopp i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstrationen i Göteborg. Under måndagen kommer åklagaren att bedöma bevisningen för att se om det finns skäl att begära några av personerna häktade. Mer information lämnas så snart det är möjligt.

Share Öppna i ny flik

Huvudförhandlingen om ett slutförvar för använt kärnbränsle fortsätter

2017-09-29

 Den 2 oktober i Oskarshamn fortsätter mark- och miljödomstolens huvudförhandling om Svensk Kärnbränslehantering AB:s ansökan om tillstånd till ett slutförvar för kärnavfall från det svenska kärnkraftsprogrammet. Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) har hos mark- och miljödomstolen ansökt om tillstånd enligt miljöbalken till slutförvaring av använt kärnbränsle och kärnavfall från det svenska kärnkraftsprogrammet (mål M 1333-11). Ansökan omfattar två anläggningar, en inkapslingsanläggning i Oskarshamn och en slutförvarsanläggning i Forsmark.