Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Nio bulgariska tjuvfiskare åtalas vid Växjö tingsrätt för grovt häleri och grovt brott mot fiskelagen

2017-10-10

 De åtalade Yuliyan Tsvetanov Hristov, Ivalyo Ganchev, Hristov Gercho Gerov, Hristo Hristov, Yuzeir Yuzeirov, Zhelyazko Atanasov, Stoyan Chobanov, Georgi Ivanov och Yanko Ivanov Novakov är misstänkta för att under juli och augusti i år tjuvfiskat och sålt över 1 000 kilo gös, över 1 000 kilo signalkräftor och över 100 kilo gädda till Göteborgs Fiskeauktionsförening Ek samt Stockholms Fiskauktion AB.

Share Öppna i ny flik

I dag åtalas Melker Wennerbäck för grovt dataintrång och överbelastningsattacker mot banker

2017-10-10

 I dag 10 oktober inlämnade kammaråklagare Anna Svedin åtal mot Melker Wennerbäck för ett antal DDoS-attacker som genomfördes för två år sedan mot Nordea Bank samt Swedbanks hemsidor.

Share Öppna i ny flik

Busschauffören döms för vållande till annans död och vållande till kroppsskada

2017-10-10

 Hovrätten över Skåne och Blekinge dömer den busschauffören Viking Schröder som körde på och dödade en man och skadade en kvinna i samband med fjärrvärmeläckan i Lund 2015

Share Öppna i ny flik

Utredningen om morden i Gårdsten är klar

2017-10-09

 Utredningen om misstänkt mord i Gårdsten i nordöstra Göteborg, där en kvinna och tre barn påträffades avlidna i en lägenhet är klar.

Share Öppna i ny flik

Human Rights Watch har uppmärksammat Sverige och Tysklands arbete mot krigsförbrytelser

2017-10-09

 Human Rights Watch framhåller i en rapport Sverige och Tyskland som de enda två länder som lyckats lagföra för krigsbrott begångna i Syrien.

Share Öppna i ny flik

Tre personer åtalas för grovt narkotikabrott i Lidhult

2017-10-06

 Åklagare har i dag den 6 oktober väckt åtal mot Emil Wallberg samt Rikard Lundgren för grovt narkotikabrott, grovt dopningsbrott och brott mot läkemedelslagen. En tredje person Toni Dahl åtalas för medhjälp till grovt dopningsbrott.

Share Öppna i ny flik

Projektet på Billingens fritidsområde kan fortsätta

2017-10-06

 Kammarrätten i Jönköping avslår överklagandena när det gäller laglighetsprövningen av Skövde kommunfullmäktiges beslut den 16 maj 2016 och den 27 februari 2017 om bl.a. köp av aktier från Host Billingehus i Skövde AB och investeringar i Billingens fritidsområde. Kammarrättens dom betyder att kommunens beslut står fast.

Share Öppna i ny flik

Polisen kommentar om myndighetens IT-säkerhet

2017-10-06

 Kommentar med anledning av medieuppgifter om Polismyndighetens informations- och IT-säkerhet.

Share Öppna i ny flik

HD bedömer om bostadsfastigheter på landet kan tillföras skogsmark för uttag av ved

2017-10-06

 Högsta domstolen har avgjort en avstyckningstvist som rörde förutsättningarna för att tillföra skogsmark till en bostadsfastighet på landsbygden när skogsmarken är intressant för det aktiva skogsbruket samt om en sådan fastighet kan bestå av flera skiften.

Share Öppna i ny flik

Beslut i ärenden om tilläggsskydd för läkemedel

2017-10-04

 Patent- och marknadsöverdomstolen har meddelat beslut i åtta ärenden som gäller frågan om patenthavare har rätt att få omprövning av vissa beslut meddelade av PRV trots att tiden för att överklaga besluten gått ut.