Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Dom: Bedömning av om en lärare har skyddat sin SGI under lovvecka

2019-04-30

 

Share Öppna i ny flik

Hovrätten meddelar dom i mål om sexualbrott mot barn

2019-04-30

 Hovrätten har idag meddelat dom i ett mål från Borås tingsrätt om sexualbrott mot barn m.m. Brotten har huvudsakligen skett via sociala chattforum. I de fall tingsrätten dömt gärningsmannen för våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn har hovrätten i stället dömt för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Fängelsestraffets längd har bestämts till fem år och sex månader.

Share Öppna i ny flik

Skiljedom upphävs efter handläggningsfel

2019-04-30

 En skiljedom som gäller tolkning av ett licensavtal upphävs eftersom skiljenämnden inte har följt en handläggningsregel som den själv har uppställt.

Share Öppna i ny flik

Begravningsplatserna vid Kronospinnhuset i Norrköping får vara kvar

2019-04-30

 Kammarrätten har kommit fram till att intresset av att bevara gravarna vid Kronospinnhuset i Norrköping väger tyngre än intresset att bygga bostäder.

Share Öppna i ny flik

Huvudförhandling i mål om vapenfynd i container inleds torsdag 2 maj

2019-04-30

 Torsdagen den 2 maj kl. 09.00 inleds huvudförhandling där en man står åtalad för synnerligen grovt vapenbrott. Förhandlingen hålls i Jönköpings tingsrätt och domstolen har fattat beslut om säkerhetskontroll.

Share Öppna i ny flik

Häktning för grov våldtäkt mot barn

2019-04-30

 Södertörns tingsrätt har häktat en person så som på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn den 25 april 2019 i Skogås, Huddinge kommun.

Share Öppna i ny flik

Dom i mål om rättsprövning

2019-04-30

 Dom i mål om rättsprövning av beslut om utvidgat strandskydd inom Kungälvs kommun.

Share Öppna i ny flik

Inget tillstånd enligt miljöbalken till brytning av kaolin i Billinge i Skåne

2019-04-30

 Mark- och miljööverdomstolen har idag meddelat dom i ett mål om tillstånd till brytning av kaolin m.m. i Billinge i Skåne. Mark- och miljööverdomstolen avslår Svenska Kaolin AB:s överklagande, vilket innebär att tillstånd enligt miljöbalken inte ges till den sökta verksamheten.

Share Öppna i ny flik

87-åring döms till 1 års fängelse för dråp

2019-04-30

 En 87-årig man döms för att ha dödat sin 85-åriga sambo och livspartner. Eftersom gärningen motiverats av att sambon var svårt sjuk och själv ville dö har den bedömts som dråp. Straffet blir 1 års fängelse och det beror förutom motivet också på att mannen är så gammal och har dålig hälsa.

Share Öppna i ny flik

Tingsrätten dömer en 25-årig man till tio år och sex månaders fängelse för bl.a. grov mordbrand och två fall av försök till grov mordbrand

2019-04-30

 Nyköpings tingsrätt har idag meddelat dom i ett mål där en man åtalades för bl.a. grov mordbrand i Katrineholm och två fall av försök till grov mordbrand i Nyköping. I målet fanns även åtal för bl.a. grov stöld, misshandel, ofredande, olaga intrång, våldsamt motstånd, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkoti-kabrott.