Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Utredning om mord i Olofström klar

2017-09-20

 Utredningen om mordet i Olofström den 9 mars i år är nu klar. Utredningen har genomförts enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare eftersom den misstänkta personen är under 15 år.

Share Öppna i ny flik

SVT har otillbörligt gynnat Facebook Twitter och Instagram

2017-09-20

 Genom att i ett inslag bl.a. uppmana tittarna att använda funktioner på Facebook, Twitter och Instagram samt visat medieplattformarnas karaktäristiska layouter har SVT otillbörligt kommersiellt gynnat dessa. SVT ska därför betala en särskild avgift, beslutar Kammarrätten i Stockholm i en dom i dag.

Share Öppna i ny flik

Kammarrätten bifaller överklagande - utredning visar inte att priset på entreprenadtjänster understigit marknadsvärdet

2017-09-20

 När en fastighet köptes krävdes i avtalet att entreprenadtjänster skulle köpas av Midroc Projects AB. Skatteverket anser att fastighetens stora värdeutveckling mellan det att fastigheten köptes till att den såldes innebar att entreprenadtjänsterna prissatts för lågt och att beskattningsunderlaget skulle omvärderas. Kammarrätten i Stockholm anser att Skatteverkets utredning inte visar att priset på entreprenadtjänsterna understigit marknadsvärdet för tjänsterna och bifaller bolagets överklagande.

Share Öppna i ny flik

Edvin Gyllensvaan häktas för dubbelmord i Mantorp

2017-09-18

 Linköpings tingsrätt häktar Edvin Gyllensvaan för dubbelmordet i Mantorp. Linköpings tingsrätt mål B 2248-17

Share Öppna i ny flik

16 åriga Ali Al-Ali kan utvisas för grov våldtäkt människorov försök till utpressning

2017-09-18

 I dag har rättegången mot Ali Al-Ali samt Mohammad Al Ali inletts i Malmö tingsrätt. Dom båda männen är åtalade för grov våldtäkt, människorov och försök till utpressning mot en kvinna i 20-årsåldern.

Share Öppna i ny flik

Edvin Gyllensvaan begärs häktad för dubbelmord i Mantorp

2017-09-18

 Åklagaren har begärt Edvin Gyllensvaan häktad på sannolika skäl misstänkt för dubbelmord i Mantorp i juni.

Share Öppna i ny flik

Välkända bedragare åtalas för omfattande bedrägerier och grova dataintrång

2017-09-18

 I dag väcker åklagaren åtal mot Krzysztof Holm, André Wehner, Mikael Åhlund, Gert Christer Hylén, Christoffer Wilteus, Elias Abadi, Mikolaj, Kacper Kedzierski, Dominik Suminski som är misstänkta för bland annat grova bedrägerier, grova dataintrång, grovt häleri, grovt penningtvättbrott och grov urkundsförfalskning. I samband med att åtalet lämnas in bjuder åklagare, polis och MSB in till presskonferens.

Share Öppna i ny flik

Förvaltningsdomstolar är rättssäkra

2017-09-15

 Förvaltningsdomstolar arbetar inte rättssäkert, hävdade en debattör i Dagens Industri den 8 september. Nu svarar Thomas Rolén, president Kammarrätten i Stockholm, och Christian Groth, tf. lagman Förvaltningsrätten i Stockholm, i Dagens Industri: En grundläggande och självklar aspekt av rättssäkerheten är enligt oss att alla ges en verklig möjlighet att få sin sak prövad i domstol.

Share Öppna i ny flik

Mohamad Abdullah åtals för folkrättsbrott i Syrien

2017-09-14

 32-åriga Mohamad Abdullah har åtalats vid Södertörns tingsrätt misstänkt för folkrättsbrott i januari 2014 i Syrien. Mannen stred för syriska armén och har poserat och låtit sig fotograferas med döda eller svårt skadade personer, vilket inneburit en allvarlig kränkning av den personliga värdigheten och därmed ett brott mot den internationella humanitära rätten.

Share Öppna i ny flik

Andreas Elander döms till livstids fängelse för mord

2017-09-12

 I dag meddelade Örebro tingsrätt sin dom B 1356-17