Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Edvin Gyllensvaan häktas för dubbelmord i Mantorp

2017-09-18

 Linköpings tingsrätt häktar Edvin Gyllensvaan för dubbelmordet i Mantorp. Linköpings tingsrätt mål B 2248-17

Share Öppna i ny flik

16 åriga Ali Al-Ali kan utvisas för grov våldtäkt människorov försök till utpressning

2017-09-18

 I dag har rättegången mot Ali Al-Ali samt Mohammad Al Ali inletts i Malmö tingsrätt. Dom båda männen är åtalade för grov våldtäkt, människorov och försök till utpressning mot en kvinna i 20-årsåldern.

Share Öppna i ny flik

Edvin Gyllensvaan begärs häktad för dubbelmord i Mantorp

2017-09-18

 Åklagaren har begärt Edvin Gyllensvaan häktad på sannolika skäl misstänkt för dubbelmord i Mantorp i juni.

Share Öppna i ny flik

Välkända bedragare åtalas för omfattande bedrägerier och grova dataintrång

2017-09-18

 I dag väcker åklagaren åtal mot Krzysztof Holm, André Wehner, Mikael Åhlund, Gert Christer Hylén, Christoffer Wilteus, Elias Abadi, Mikolaj, Kacper Kedzierski, Dominik Suminski som är misstänkta för bland annat grova bedrägerier, grova dataintrång, grovt häleri, grovt penningtvättbrott och grov urkundsförfalskning. I samband med att åtalet lämnas in bjuder åklagare, polis och MSB in till presskonferens.

Share Öppna i ny flik

Förvaltningsdomstolar är rättssäkra

2017-09-15

 Förvaltningsdomstolar arbetar inte rättssäkert, hävdade en debattör i Dagens Industri den 8 september. Nu svarar Thomas Rolén, president Kammarrätten i Stockholm, och Christian Groth, tf. lagman Förvaltningsrätten i Stockholm, i Dagens Industri: En grundläggande och självklar aspekt av rättssäkerheten är enligt oss att alla ges en verklig möjlighet att få sin sak prövad i domstol.

Share Öppna i ny flik

Mohamad Abdullah åtals för folkrättsbrott i Syrien

2017-09-14

 32-åriga Mohamad Abdullah har åtalats vid Södertörns tingsrätt misstänkt för folkrättsbrott i januari 2014 i Syrien. Mannen stred för syriska armén och har poserat och låtit sig fotograferas med döda eller svårt skadade personer, vilket inneburit en allvarlig kränkning av den personliga värdigheten och därmed ett brott mot den internationella humanitära rätten.

Share Öppna i ny flik

Andreas Elander döms till livstids fängelse för mord

2017-09-12

 I dag meddelade Örebro tingsrätt sin dom B 1356-17

Share Öppna i ny flik

Tre män åtalas för mord och mordförsök i Borås

2017-09-12

 I går väckte åklagaren åtal mot Sharam Karim, Farhang Ezzati och Michael Altun avseende ett fall av mord och två fall av mordförsök i Borås. Suad Skrijelj dog och två andra skadades allvarligt i ett knivbråk i stadsdelen Hässleholmen i Borås den 22 mars. Huvudförhandling inleds i Borås tingsrätt den 19 september och pågå i åtta dagar.

Share Öppna i ny flik

Regeringen föreslår att vissa av Polismyndighetens arbetsuppgifter med djur flyttas över till länsstyrelserna

2017-09-11

 – Polisen ska ägna sig åt att bekämpa brott och upprätthålla lag och ordning. När länsstyrelserna tar över uppgifter kopplade till djur frigörs tid och resurser för polisen, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.

Share Öppna i ny flik

Dom om gatupredikanters nedsättande uttalanden mot homosexuella och muslimer var hets mot folkgrupp

2017-09-08

 Hovrätten för Övre Norrland har i dag huvudsakligen fastställt tingsrättens dom angående hets mot folkgrupp när det gäller de två gatupredikanterna Hielke De Kraker samt Johan Emanuel Paulsson som under predikan fällt uttalanden om homosexuella och muslimer. Männen frikänns från huvuddelen av de nedsättande uttalanden som gjorts mot homosexuella och muslimer, men en av dem fälls för hets mot folkgrupp och förtal gällande vissa uttalanden mot muslimer. Den andre mannen, som vid tingsrätten dömdes för att ha medverkat till de uttalanden som den andre mannen fällt, frikänns i hovrätten från detta...