Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Åklagare leder utredning om avlidna i Tullinge

2017-11-15

 I morse, onsdagen den 15 november, påträffades ett barn avlidet i ett villaområde i Tullinge i södra Stockholm. På platsen fanns även en svårt skadad kvinna som fördes till sjukhus där hon senare under dagen avled.

Share Öppna i ny flik

Fängelse för omfattande tjuvfiske i Skåne

2017-11-15

 Yuliyan Tsvetanov Hristov, huvudmannen i den tjuvfiskeliga som varit verksam i bland annat Skåne dömdes på onsdagen av Växjö tingsrätt till fängelse i ett år och två månader. Ivalyo Ganchev, Hristov Gercho Gerov, Hristo Hristov, Yuzeir Yuzeirov, Zhelyazko Atanasov, Stoyan Chobanov, Georgi Ivanov och Yanko Ivanov Novakov fick villkorliga domar för grovt brott mot fiskelagen, men frikändes från åtalet som rör grovt häleri. I bevisningen ingick mer än 2.000 fisk och signalkräftor som beslagtagits. Fångsten ska ha sålts till Göteborgs Fiskeauktionsförening Ek samt Stockholms Fiskauktion AB som är ...

Share Öppna i ny flik

Kvinna misstänkt för mord i Perstorp släppt

2017-11-15

 Kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg har under eftermiddagen i dag beslutat häva anhållandet av den kvinna som sedan i måndags varit anhållen skäligen misstänkt för mord på en tvåårig pojke i Perstorp för sju år sedan.

Share Öppna i ny flik

Döms för hets mot folkgrupp på Facebook-sidan Politikfakta

2017-11-15

 66-åriga Erik Pettersson lade ut en kommentar på Facebook-sidan Politikfakta med innebörd att nyanlända från vissa länder begår gruppvåldtäkter. Tingsrätten anser detta vara hets mot folkgrupp. Erik Pettersson frias dock för en annan kommentar på samma Facebook-sida.

Share Öppna i ny flik

Uppmaning att titta på en reklamfilm kostar TV4 50 000 kr

2017-11-15

 En programpresentatör på TV4 uppmanade tittarna att ”hålla ögonen öppna i den första reklampausen, för då är det premiär för en reklamfilm som också är en påminnelse om att tillsammans blir vi bättre”. Reklamfilmen upptog sedan hela avbrottet för annonser. Nu döms TV4 att betala en särskild avgift på 50 000.

Share Öppna i ny flik

11 personer åtalas för brott i samband med NMR demonstration i Göteborg

2017-11-14

 Den 30 september hölls Nordiska motståndsrörelsen demonstration i Göteborg. Idag åtalades Falah Fahed, Gibou Njie, Hussein Ahmed, Tobias Von Borstel, John Andersson, Immanuel Etcheverry Malan, Abdiwale Mohamed Abdulle, Simon Berhane Misgna samt Carl Michael Åkesson för brott i anknytning till demonstrationen.

Share Öppna i ny flik

Rättegång om mord i Åkersberga inleds i Attunda tingsrätt

2017-11-14

 Attunda tingsrätt inleder måndagen den 20 november 2017 en rättegång som behandlar åtalet för mord på Söraskolan i Åkersberga den 18 juni 2017. Åklagaren har i andra hand gjort gällande att Viktor Edlunds gärning ska bedömas som synnerligen grov misshandel och vållande till annans död.

Share Öppna i ny flik

Fängelse för männen i jaktbrottshärvan

2017-11-10

 Tingsrätten har dömt en 37-åriga Johan Lund för två fall av grovt jaktbrott, bestående i att han skjutit en järv och snarat en björn, samt för vapenbrott och brott mot vapenlagen, till fängelse i ett år och tre månader.

Share Öppna i ny flik

Anhållande hävt av tidigare misstänkt för mord i Åre

2017-11-10

 Den man i 30-årsåldern som suttit anhållen sedan i onsdags skäligen misstänkt för mord på en kvinna i Åre den 7 november i år har under förmiddagen i dag försatts på fri fot efter beslut av åklagare.

Share Öppna i ny flik

Åtal väckt för flera fall av rån- och rånförsök i Borås

2017-11-10

 I dag fredag den 10 november 2017 har åtal väckts vid Borås tingsrätt mot tre personer på sannolika skäl misstänkta för sammanlagt elva rån och rånförsök i centrala Borås under augusti och september månad i år.