Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

HD meddelar dom i ett mål om synnerligen grovt vapenbrott

2017-11-07

 Abas Abdikarim Bakar, Radhwan Mohammed Taher samt Mohammed Arkan Al Hashemi som har innehaft fem helautomatiska automatkarbiner och ammunition på allmän plats har av Högsta domstolen i dag dömts för grovt, inte synnerligen grovt, vapenbrott.

Share Öppna i ny flik

Livstid för dubbelmord i Kista

2017-11-07

 Solna tingsrätt har i dag dömt 30-åriga Lanko Aziz till livstids fängelse för mord på två personer i en bil i Kista den 8 mars 2017. Merhawi Aregai ,Yonathan Hector Väänänen samt Lanko Aziz satt i en bil på Själlandsgatan i Kista kvällen den 8 mars 2017. Merhawi Aregai och Yonathan Hector Väänänen sköts till döds och Lanko Aziz lämnade bilen. Lanko Aziz döms nu för att ha dödat de två andra.

Share Öppna i ny flik

Utredare ska se över hyresgästens ställning när lägenheten förstörs

2017-11-02

 Ett hyresavtal kan upphöra om en lägenhet blir förstörd till exempel vid brand. Det gör att hyresgästens ställning blir utsatt då han eller hon är beroende av hur hyresvärden agerar när lägenheten har förstörts. Det tas inte någon hänsyn till att omständigheterna kan skifta och att olika lösningar kan vara motiverade.

Share Öppna i ny flik

Förundersökningen om manipulerade VW-motorer överförts till Tyskland

2017-11-02

 Förundersökningen om misstänkt manipulerade Volkswagenmotorer som distribuerats i Sverige har nu överförts till Tyskland. Den svenska förundersökningen läggs därmed ned.

Share Öppna i ny flik

Ibraheem Badra häktas för beskjutningen mot polismans bostad

2017-11-01

 20-åriga Ibraheem Badra häktas misstänkt för skottlossningen mot en polismans bostad i Västerås natten mot lördagen. Den misstänkte häktas av Västmanlands tingsrätt för försök till mord.

Share Öppna i ny flik

53-åringa Nicklas Holmgren döms för försvunnen flerbarnsfars död

2017-11-01

 En flerbarnsfar från Malmö försvann i fjol efter ett möte med sin affärskompanjon, 53-åriga Nicklas Holmgren, men åklagaren fick inte framgång med sitt mordåtal vid tingsrätten. Holmgren dömdes för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död till ett sjuårigt fängelsestraff. I dag fastställde Hovrätten över Skåne och Blekinge tingsrättens dom.

Share Öppna i ny flik

Asylansökan från utlänning med skyddsstatus i annan EU-stat ska prövas i Sverige

2017-11-01

 En asylansökan från en person som har beviljats skyddsstatus i en annan EU-stat ska inte avvisas utan prövas i sak om Migrationsverket samtidigt som denna ansökan handläggs också prövar en asylansökan för sökandens barn och barnet beviljas permanent uppehållstillstånd som flykting i Sverige.

Share Öppna i ny flik

Polisen varnar - Det är inte banken som ringer

2017-11-01

 Stor ökning av antalet bedrägerier där någon ringer och ber dig att logga in på din bank via ditt BankID.

Share Öppna i ny flik

Ibraheem Badra misstänks för beskjutningen mot polismans hus - begärs nu häktad

2017-10-31

 Kammaråklagare Birgitta Fernlund har i dag begärt Ibraheem Badra häktad, misstänkt för skjutningen vid en polismans bostad i Västerås i helgen.  

Share Öppna i ny flik

Hovrätten dömer SVT-medarbetare för människosmuggling

2017-10-30

 Malmö tingsrätt dömde våren 2017 Clas Elofsson, Hanin Shakrah och Fredrik Önnevall från teamet bakom SVT-serien Fosterland för människosmuggling av normalgraden och bestämde straffet för var och en av de åtalade till villkorlig dom med samhällstjänst. Hovrätten har idag fastställt tingsrättens dom.