Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Jonas Inde döms för att ha hotat anställda på Aftonbladet

2017-05-11

 Jonas Inde har hotat Karl Fredrik Virtanen, Daniel Svedin och Oisin Cantwell genom att på sin twittersida tagga dessa och skriva Ja, @lamai99.@Aftonbladet @danielswedin @oisincantwell @fvirtanen ska äta bajs och jag ska sparka sönder deras huvuden, så onödiga är dom." och "Jag kan slå ihjäl hela jävla @Aftonbladet, @danielswedin @oisincantwell @fvirtanen. Så onödigt allt ni gör, så förljuget, OCH DET VET NI!" och "MatteJz @danielswedin @oisincantwell Dagsedel? Hoppa på fega skräpet @fvirtanen's skalle tills den krossas och hjärnsubstansen sprutar!".

Share Öppna i ny flik

Viking Line får inte kameraövervaka terminal under hela dygnet

2017-05-11

 Viking Line får inte tillstånd att under hela dygnet kameraövervaka med bildinspelning terminalen på Stadsgårdskajen i Stockholm. Viking Line har sedan tidigare tillstånd till kameraövervakning och har ansökt om utvidgning av tillståndet och att få övervaka dygnet runt med bildinspelning. Kammarrätten i Stockholm anser att tillstånd krävs för samtliga kameror och att Viking Line inte har visat att intresset av övervakning väger tyngre än den enskildes intresse av att inte bli övervakad.

Share Öppna i ny flik

Gränskontroller vid inre gräns förlängs

2017-05-11

 Regeringen har i går beslutat att förlänga den återinförda gränskontrollen vid vissa hamnar i Skåne och Västra Götaland samt vid Öresundsbron.

Share Öppna i ny flik

Förlängd åtalstid begärd i utredningen kring terroristdådet på Drottninggatan

2017-05-10

 I dag på onsdagsförmiddagen lämnade vice chefsåklagare Hans Ihrman in en begäran om förlängd tid för åtal i ärendet där Rakhmat Akilov är häktad på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott i Stockholm den 7 april 2017.

Share Öppna i ny flik

Polismördaren Tony Byström får inte sitt livstidsstraff tidsbestämt

2017-05-10

 Örebro tingsrätt har idag beslutat att avslå Tony Byströms tidigare Tony Olsson ansökan om att få sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt fängelsestraff.

Share Öppna i ny flik

Information inför Kalamarksmålet

2017-05-09

 Tisdagen den 16 maj 2017 inleds huvudförhandlingen i mål B 1138-16 vid Hovrätten för Övre Norrland. Målet planeras att pågå under tio huvudförhandlingsdagar och avslutas den 31 maj 2017.

Share Öppna i ny flik

Förundersökning i Kevinfallet återupptas

2017-05-08

 Åklagarkammaren i Karlstad har i dag beslutat återuppta en förundersökning om mord på Kevin i Arvika den 16 augusti 1998.

Share Öppna i ny flik

HovR skärper straffet för nätpedofilen Krister Allansson

2017-05-05

 Hovrätten för Västra Sverige har i dag meddelat dom i ett överklagat brottmål från Borås tingsrätt gällande grovt sexuellt övergrepp mot barn m.m. Genom domen döms 47-åriga Krister Allansson för flera hundra sexualbrott begångna över internet under närmare fem års tid. Brotten har begåtts mot drygt hundra barn.

Share Öppna i ny flik

Utredare lämnar förslag på hur brottslighet mot välfärdssystemen ska stoppas

2017-05-05

 Fredagen den 5 maj överlämnade den särskilde utredaren Lars-Erik Lövdén sitt betänkande till justitieminister Morgan Johansson. I betänkandet föreslår utredaren en rad åtgärder som ska förebygga, förhindra, upptäcka och bekämpa organiserad och systematisk ekonomisk brottslighet som riktas mot välfärdssystemen.

Share Öppna i ny flik

Benny Lindvall döms för mord på Muskö

2017-05-05

 Södertörns tingsrätt har idag dömt en 65-åriga Benny Lindvall för mord genom brand på Muskö den 5 juni 2016.