Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Advokater som begår brott utanför verksamheten ska kunna uteslutas ur advokatsamfundet

2017-05-29

 I en lagrådsremiss som regeringen har överlämnat till Lagrådet föreslås att möjligheten att utesluta en advokat ur advokatsamfundet ska utvidgas.

Share Öppna i ny flik

Mike Glasnovic agerade i självförsvar vid dödsskjutningen av Nebojša Popošilovi Råslätt

2017-05-26

 I målet har Branko Glasnovic och Mike Glasnovic, far och son, stått åtalade för mord på Nebojša Popošilov som sköts ihjäl i faderns lägenhet på Råslätt den 21 december 2016. Medan huvudförhandlingen fortfarande pågick och den åtalade sonen, som tidigare inte velat lämna uppgifter om vad som hänt, lämnat en berättelse om hur det gick till när den nu avlidne mannen sköts ihjäl, justerade åklagaren åtalet och yrkade i andra hand att sonen skulle dömas för grovt vållande till annans död och hans far för skyddande av brottsling, grovt brott.

Share Öppna i ny flik

Centrala studiestödsnämndens påminnelseavgifter inte oproportionerliga

2017-05-26

 Centrala studiestödsnämnden har under åren 2012–2015 påfört en person totalt 47 påminnelseavgifter avseende ett stort antal uteblivna delbetalningar av studielån och annuitetslån. Kammarrätten har kommit fram till att påminnelseavgifterna har haft författningsstöd och att de inte står i strid med proportionalitetsprincipen.

Share Öppna i ny flik

Försenad dom i målet om "dejtingrånen"

2017-05-24

 Huvudförhandlingen som gått under benämning "dejtingrånen" avslutades den 12 maj 2017.

Share Öppna i ny flik

Massgripanden efter tillslag mot byggarbetsplatser

2017-05-22

 I en aktion mot arbetsexploatering, kontrollerades 390 personer. Tjugo personer omhändertogs för brott mot utlänningslagen eftersom de arbetade utan tillstånd. Två personer medtogs till polisstation. En person greps för användande av ett falskt körkort.

Share Öppna i ny flik

Rasmus Järviö döms för mordet på Albin Einarsen

2017-05-22

 Den 16-åriga Albin Einarsen hittades död i en bäck på området Frennarp i Halmstad för snart tre år sedan. Nu döms Rasmus Järviö som greps och häktades i början av februari till 4 års fängelse för mord.

Share Öppna i ny flik

15-åring åtalas för mordet på en snöröjare i Malmö

2017-05-22

 I dag väcks åtal mot den 15-åring som misstänks för försök till mord på en person som sköts när han var ute och arbetade med snöröjning vid en fastighet i centrala Malmö i februari i år.

Share Öppna i ny flik

Den som innehar narkotika och har brukat viss del av den ska dömas endast för innehav av narkotika

2017-05-19

 Tingsrätten och hovrätten kom fram till att den cannabis som mannen hade brukat, tidigare hade varit en del av den narkotika som han bar på sig och att han endast skulle dömas för innehav av narkotika.

Share Öppna i ny flik

Mikael Ribbenvik utsedd till ny generaldirektör för Migrationsverket

2017-05-19

 Mikael Ribbenvik har en lång och bred erfarenhet av myndigheten och har visat sig vara en skicklig ledare. Jag har stort förtroende för honom och är säker på att han kommer utveckla myndigheten på ett bra sätt, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Share Öppna i ny flik

Hannan Jiro döms till rättspsykiatrisk vård för mord på kvinna i Silverdalen

2017-05-19

 Kalmar tingsrätt har idag dömt 55-årige Hannan Jiro för att den 28 mars 2016 ha dödat sin hustru i Silverdalen i Hultsfreds kommun. Den 29 mars 2016 hittades en kvinna avliden i ett skogsområde i Silverdalen. Kvinnan hade angripits med kniv och orsaken till hennes död var två mycket allvarliga skador på halsen; luftstrupen och en halspulsåder hade skurits av. På hennes vänstra hand fanns det dessutom avvärjningsskador. Enligt tingsrätten är det bevisat att kvinnans 55-årige make Hannan Jiro ensam angrep oc...