Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Två anhållna för förberedelse till grovt artskyddsbrott i Jämtland

2017-07-11

 Två personer har anhållits som misstänkta för förberedelse till grovt artskyddsbrott och förberedelse till grovt jaktbrott. Personerna greps av polisen i det känsliga naturskyddsområdet Stekenjokk, beläget i Jämtlands och Västerbottens län.

Share Öppna i ny flik

Dom i mål gällande synnerligen grovt narkotikabrott

2017-07-10

 Uppsala tingsrätt har bl.a. dömt Erik Konarki för synnerligen grovt narkotikabrott till fängelse i sju år, dömt Imade Haidar för grovt narkotikabrott till fängelse i tre år och sex månader samt dömt Pernilla Bäck för grovt narkotikabrott till fängelse i tre år. Edvin Konarki som stod åtalad för bl.a. synnerligen grovt narkotikabrott har frikänts.

Share Öppna i ny flik

Friande dom för mordförsök i Hyltebruk

2017-07-06

 Åtal för försök till mord i Hyltebruk den 14 augusti 2016 ogillas. Halmstads tingsrätt har i dag, den 5 juli 2017, meddelat dom i ett brottmål angående försök till mord i Hyltebruk den 14 augusti 2016.

Share Öppna i ny flik

Förlängd åtalstid begärd i utredningen kring dådet på Drottninggatan

2017-07-05

 I dag den 5 juli har vice chefsåklagare Hans Ihrman lämnat in en begäran om förlängd åtalstid i ärendet där Rakhmat Akilov är häktad på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott i Stockholm den 7 april 2017.

Share Öppna i ny flik

Högsta domstolen avgör svårbedömd försäkringstvist

2017-07-05

 Sedan ett företag genom fel i leveranser hade orsakat ett annat företag skada fick det drabbade företaget efter skadegörarens konkurs ingen ersättning ur dennes ansvarsförsäkring.

Share Öppna i ny flik

Långa fängelsestraff för ekonomisk brottslighet i byggbranschen

2017-07-03

 Södertörns tingsrätt har dömt Pawel Jackowski till 4 års fängelse, David Tskhadadze till 3 års fängelse, Leri Gvilava till 3 års fängelse, Armen Petrosyan till fängelse 1 år 2 månader, Hrayr Martirosyan till fängelse i 2 år, Albert Bazyants till fängelse 1 år 4 månader, Arkady Bazyants till fängelse 1 år 4 månader, Ernest Nikitchenko till fängelse 8 månader.

Share Öppna i ny flik

Kammarrätten avslår Fortum-koncernens yrkanden om ränteavdrag

2017-07-01

 Kammarrätten i Stockholm avslår Fortum-koncernens yrkanden om ränteavdrag eftersom reglerna om ränteavdragsbegränsning är tillämpliga.

Share Öppna i ny flik

Sommarstugemordet: Västmanlands tingsrätts beslut

2017-06-29

 Övertygande bevisning har förebragts om dels att Mohammad Rajabi gjort sig skyldig till mord och försök till mord den 3 augusti 2016, dels att Johanna Möller gjort sig skyldig till ett fall av stämpling till grov misshandel, i vart fall några fall av stämpling till mord, i vart fall anstiftan av mord den 7-8 augusti 2015 samt mord och försök till mord den 3 augusti 2016, försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, grovt bedrägeri, urkundsförfalskning, givande av muta och hot mot tjänsteman.

Share Öppna i ny flik

Tysk diakon döms för människosmuggling, ringa brott

2017-06-29

 Malmö tingsrätt har i går meddelat dom i ett mål där diakonen Arne Bölt från Rostock har kört en syrisk kvinna och hennes två barn från Tyskland till Sverige. Diakonen döms för människosmuggling. Enligt tingsrätten är brottet att anse som ringa och påföljden bestäms därför till dagsböter.

Share Öppna i ny flik

Svea hovrätt har meddelat dom i det s.k. Facebook-målet

2017-06-29

 Svea hovrätt har i dag meddelat dom i ett mål mot tre män om våldtäkt och grovt förtal som överklagats från Uppsala tingsrätt. Hovrätten har skärpt straffen och dömt de tilltalade till något längre fängelsestraff än tingsrätten.