Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Mordet på Lisa Holm ute nu – Lyssna på säsong tre av Rättegångspodden i sommar

2017-07-19

 Mordet på Lisa Holm

Share Öppna i ny flik

Michel Sparre som dödade sina föräldrar döms till rättspsykiatrisk vård

2017-07-18

 Michel Mikl Sparre som åtalats för att sommaren 2016 ha dödat sina föräldrar i Sollentuna döms enligt åtalet för mord. Påföljden bestäms till rättspsykiatrisk vård. Mannen ska betala skadestånd till offrens anhöriga.

Share Öppna i ny flik

Dom i mål om människorov och mord

2017-07-14

 Gävle tingsrätt har idag meddelat dom i ett omfattande mål om människorov och mord

Share Öppna i ny flik

Tre huvudmän döms för omfattande annonsbedrägerier

2017-07-12

 Tingsrätten i Norrköping har idag meddelat dom i ett omfattande mål mot tolv tilltalade om bland annat grovt bedrägeri genom telefonförsäljning av annonsplatser på internet mot närmare 500 målsägande.

Share Öppna i ny flik

Förundersökning om jaktförmåner nedlagd

2017-07-12

 Förundersökningen om mutbrott i samband med att förre finansministern Anders Borg och Handelsbankens förre vd deltagit i jakter bekostade av Holmen AB är nedlagd. De två och andra näringslivsföreträdare hade bjudits in av styrelseordföranden i Holmen AB.

Share Öppna i ny flik

Två anhållna för förberedelse till grovt artskyddsbrott i Jämtland

2017-07-11

 Två personer har anhållits som misstänkta för förberedelse till grovt artskyddsbrott och förberedelse till grovt jaktbrott. Personerna greps av polisen i det känsliga naturskyddsområdet Stekenjokk, beläget i Jämtlands och Västerbottens län.

Share Öppna i ny flik

Dom i mål gällande synnerligen grovt narkotikabrott

2017-07-10

 Uppsala tingsrätt har bl.a. dömt Erik Konarki för synnerligen grovt narkotikabrott till fängelse i sju år, dömt Imade Haidar för grovt narkotikabrott till fängelse i tre år och sex månader samt dömt Pernilla Bäck för grovt narkotikabrott till fängelse i tre år. Edvin Konarki som stod åtalad för bl.a. synnerligen grovt narkotikabrott har frikänts.

Share Öppna i ny flik

Friande dom för mordförsök i Hyltebruk

2017-07-06

 Åtal för försök till mord i Hyltebruk den 14 augusti 2016 ogillas. Halmstads tingsrätt har i dag, den 5 juli 2017, meddelat dom i ett brottmål angående försök till mord i Hyltebruk den 14 augusti 2016.

Share Öppna i ny flik

Förlängd åtalstid begärd i utredningen kring dådet på Drottninggatan

2017-07-05

 I dag den 5 juli har vice chefsåklagare Hans Ihrman lämnat in en begäran om förlängd åtalstid i ärendet där Rakhmat Akilov är häktad på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott i Stockholm den 7 april 2017.

Share Öppna i ny flik

Högsta domstolen avgör svårbedömd försäkringstvist

2017-07-05

 Sedan ett företag genom fel i leveranser hade orsakat ett annat företag skada fick det drabbade företaget efter skadegörarens konkurs ingen ersättning ur dennes ansvarsförsäkring.