Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Dom i mål om människorov och mord

2017-07-14

 Gävle tingsrätt har idag meddelat dom i ett omfattande mål om människorov och mord

Share Öppna i ny flik

Tre huvudmän döms för omfattande annonsbedrägerier

2017-07-12

 Tingsrätten i Norrköping har idag meddelat dom i ett omfattande mål mot tolv tilltalade om bland annat grovt bedrägeri genom telefonförsäljning av annonsplatser på internet mot närmare 500 målsägande.

Share Öppna i ny flik

Förundersökning om jaktförmåner nedlagd

2017-07-12

 Förundersökningen om mutbrott i samband med att förre finansministern Anders Borg och Handelsbankens förre vd deltagit i jakter bekostade av Holmen AB är nedlagd. De två och andra näringslivsföreträdare hade bjudits in av styrelseordföranden i Holmen AB.

Share Öppna i ny flik

Två anhållna för förberedelse till grovt artskyddsbrott i Jämtland

2017-07-11

 Två personer har anhållits som misstänkta för förberedelse till grovt artskyddsbrott och förberedelse till grovt jaktbrott. Personerna greps av polisen i det känsliga naturskyddsområdet Stekenjokk, beläget i Jämtlands och Västerbottens län.

Share Öppna i ny flik

Dom i mål gällande synnerligen grovt narkotikabrott

2017-07-10

 Uppsala tingsrätt har bl.a. dömt Erik Konarki för synnerligen grovt narkotikabrott till fängelse i sju år, dömt Imade Haidar för grovt narkotikabrott till fängelse i tre år och sex månader samt dömt Pernilla Bäck för grovt narkotikabrott till fängelse i tre år. Edvin Konarki som stod åtalad för bl.a. synnerligen grovt narkotikabrott har frikänts.

Share Öppna i ny flik

Friande dom för mordförsök i Hyltebruk

2017-07-06

 Åtal för försök till mord i Hyltebruk den 14 augusti 2016 ogillas. Halmstads tingsrätt har i dag, den 5 juli 2017, meddelat dom i ett brottmål angående försök till mord i Hyltebruk den 14 augusti 2016.

Share Öppna i ny flik

Förlängd åtalstid begärd i utredningen kring dådet på Drottninggatan

2017-07-05

 I dag den 5 juli har vice chefsåklagare Hans Ihrman lämnat in en begäran om förlängd åtalstid i ärendet där Rakhmat Akilov är häktad på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott i Stockholm den 7 april 2017.

Share Öppna i ny flik

Högsta domstolen avgör svårbedömd försäkringstvist

2017-07-05

 Sedan ett företag genom fel i leveranser hade orsakat ett annat företag skada fick det drabbade företaget efter skadegörarens konkurs ingen ersättning ur dennes ansvarsförsäkring.

Share Öppna i ny flik

Långa fängelsestraff för ekonomisk brottslighet i byggbranschen

2017-07-03

 Södertörns tingsrätt har dömt Pawel Jackowski till 4 års fängelse, David Tskhadadze till 3 års fängelse, Leri Gvilava till 3 års fängelse, Armen Petrosyan till fängelse 1 år 2 månader, Hrayr Martirosyan till fängelse i 2 år, Albert Bazyants till fängelse 1 år 4 månader, Arkady Bazyants till fängelse 1 år 4 månader, Ernest Nikitchenko till fängelse 8 månader.

Share Öppna i ny flik

Kammarrätten avslår Fortum-koncernens yrkanden om ränteavdrag

2017-07-01

 Kammarrätten i Stockholm avslår Fortum-koncernens yrkanden om ränteavdrag eftersom reglerna om ränteavdragsbegränsning är tillämpliga.