Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Massgripanden efter tillslag mot byggarbetsplatser

2017-05-22

 I en aktion mot arbetsexploatering, kontrollerades 390 personer. Tjugo personer omhändertogs för brott mot utlänningslagen eftersom de arbetade utan tillstånd. Två personer medtogs till polisstation. En person greps för användande av ett falskt körkort.

Share Öppna i ny flik

Rasmus Järviö döms för mordet på Albin Einarsen

2017-05-22

 Den 16-åriga Albin Einarsen hittades död i en bäck på området Frennarp i Halmstad för snart tre år sedan. Nu döms Rasmus Järviö som greps och häktades i början av februari till 4 års fängelse för mord.

Share Öppna i ny flik

15-åring åtalas för mordet på en snöröjare i Malmö

2017-05-22

 I dag väcks åtal mot den 15-åring som misstänks för försök till mord på en person som sköts när han var ute och arbetade med snöröjning vid en fastighet i centrala Malmö i februari i år.

Share Öppna i ny flik

Den som innehar narkotika och har brukat viss del av den ska dömas endast för innehav av narkotika

2017-05-19

 Tingsrätten och hovrätten kom fram till att den cannabis som mannen hade brukat, tidigare hade varit en del av den narkotika som han bar på sig och att han endast skulle dömas för innehav av narkotika.

Share Öppna i ny flik

Mikael Ribbenvik utsedd till ny generaldirektör för Migrationsverket

2017-05-19

 Mikael Ribbenvik har en lång och bred erfarenhet av myndigheten och har visat sig vara en skicklig ledare. Jag har stort förtroende för honom och är säker på att han kommer utveckla myndigheten på ett bra sätt, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Share Öppna i ny flik

Hannan Jiro döms till rättspsykiatrisk vård för mord på kvinna i Silverdalen

2017-05-19

 Kalmar tingsrätt har idag dömt 55-årige Hannan Jiro för att den 28 mars 2016 ha dödat sin hustru i Silverdalen i Hultsfreds kommun. Den 29 mars 2016 hittades en kvinna avliden i ett skogsområde i Silverdalen. Kvinnan hade angripits med kniv och orsaken till hennes död var två mycket allvarliga skador på halsen; luftstrupen och en halspulsåder hade skurits av. På hennes vänstra hand fanns det dessutom avvärjningsskador. Enligt tingsrätten är det bevisat att kvinnans 55-årige make Hannan Jiro ensam angrep oc...

Share Öppna i ny flik

Brottsutredningen mot Assange läggs ned

2017-05-19

 Överåklagare Marianne Ny har beslutat att lägga ned förundersökningen om misstänkt våldtäkt begången av Julian Assange. Skälet är det inte finns anledning att tro att beslutet att överlämna honom till Sverige kan verkställas inom överskådlig tid.

Share Öppna i ny flik

Billy Fagerström häktas för mordet på 19-åriga Tova Moberg

2017-05-18

 I dag torsdag den 18 maj klockan 14 häktades Billy Fagerström på sannolika skäl i Hudiksvalls tingsrätt för mordet på Tova Moberg. Mordet ska enligt åklagaren utförts söder om Hudiksvall.

Share Öppna i ny flik

Rätten att bli glömd på Google - Datainspektionens beslut

2017-05-18

 Datainspektionen har kontrollerat hur Google hanterar "rätten att bli glömd", det vill säga möjligheten att få sökresultat borttagna. Myndigheten slår fast att om Google ska ta bort en sökträff så kan det även krävas att sökträffen tas bort från sökningar som görs från andra länder än Sverige.

Share Öppna i ny flik

Grönt ljus för polisens elbilar

2017-05-18

 Nio elbilar har testats av polisen i storstadsregionerna under fyra månader. Nu har försöket utvärderats.