Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Mikael Ribbenvik utsedd till ny generaldirektör för Migrationsverket

2017-05-19

 Mikael Ribbenvik har en lång och bred erfarenhet av myndigheten och har visat sig vara en skicklig ledare. Jag har stort förtroende för honom och är säker på att han kommer utveckla myndigheten på ett bra sätt, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Share Öppna i ny flik

Hannan Jiro döms till rättspsykiatrisk vård för mord på kvinna i Silverdalen

2017-05-19

 Kalmar tingsrätt har idag dömt 55-årige Hannan Jiro för att den 28 mars 2016 ha dödat sin hustru i Silverdalen i Hultsfreds kommun. Den 29 mars 2016 hittades en kvinna avliden i ett skogsområde i Silverdalen. Kvinnan hade angripits med kniv och orsaken till hennes död var två mycket allvarliga skador på halsen; luftstrupen och en halspulsåder hade skurits av. På hennes vänstra hand fanns det dessutom avvärjningsskador. Enligt tingsrätten är det bevisat att kvinnans 55-årige make Hannan Jiro ensam angrep oc...

Share Öppna i ny flik

Brottsutredningen mot Assange läggs ned

2017-05-19

 Överåklagare Marianne Ny har beslutat att lägga ned förundersökningen om misstänkt våldtäkt begången av Julian Assange. Skälet är det inte finns anledning att tro att beslutet att överlämna honom till Sverige kan verkställas inom överskådlig tid.

Share Öppna i ny flik

Billy Fagerström häktas för mordet på 19-åriga Tova Moberg

2017-05-18

 I dag torsdag den 18 maj klockan 14 häktades Billy Fagerström på sannolika skäl i Hudiksvalls tingsrätt för mordet på Tova Moberg. Mordet ska enligt åklagaren utförts söder om Hudiksvall.

Share Öppna i ny flik

Rätten att bli glömd på Google - Datainspektionens beslut

2017-05-18

 Datainspektionen har kontrollerat hur Google hanterar "rätten att bli glömd", det vill säga möjligheten att få sökresultat borttagna. Myndigheten slår fast att om Google ska ta bort en sökträff så kan det även krävas att sökträffen tas bort från sökningar som görs från andra länder än Sverige.

Share Öppna i ny flik

Grönt ljus för polisens elbilar

2017-05-18

 Nio elbilar har testats av polisen i storstadsregionerna under fyra månader. Nu har försöket utvärderats.

Share Öppna i ny flik

Billy Fagerström begärs häktad för mordet på 19-åriga Tova Moberg

2017-05-17

 Billy Fagerström begärs häktad på sannolika skäl för mordet på Tova Moberg. Enligt uppgift har Billy Fagerström varit tidigare pojkvän till den mördade Tova Moberg. I häktasframställan framkommer det att det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning samt risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Share Öppna i ny flik

Morgan Johansson till Bryssel för RIF-råd och diskutera kampen mot grov organiserad brottslighet

2017-05-17

 Den 18 maj deltar justitie- och migrationsminister Morgan Johansson på rådet för rättsliga och inrikes frågors möte i Bryssel.

Share Öppna i ny flik

Vapenamnesti under perioden februari april 2018

2017-05-17

 Regeringen har beslutat en proposition med förslag om att det ska genomföras en tidsbegränsad vapenamnesti under våren 2018.

Share Öppna i ny flik

Tompa Pompa Andersson döms till tio års fängelse för 31 fall av grov våldtäkt mot barn

2017-05-17

 Tompa Andersson från Örebro som suttit häktad sedan slutet av november misstänkt för bland annat 31 fall av grov våldtäkt mot barn döms idag av Örebro tingsrätt till 10 års fängelse. Tompa Andersson döms för 30 fall av grov våldtäkt mot barn, fyra fall av sexuellt ofredande, kränkande fotografering, grovt barnpornografibrott samt tre fall av utnyttjande av barn för sexuell posering. Tompa Andersson frias från ett fall av grov våldtäkt mot barn.