Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Billy Fagerström begärs häktad för mordet på 19-åriga Tova Moberg

2017-05-17

 Billy Fagerström begärs häktad på sannolika skäl för mordet på Tova Moberg. Enligt uppgift har Billy Fagerström varit tidigare pojkvän till den mördade Tova Moberg. I häktasframställan framkommer det att det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning samt risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Share Öppna i ny flik

Morgan Johansson till Bryssel för RIF-råd och diskutera kampen mot grov organiserad brottslighet

2017-05-17

 Den 18 maj deltar justitie- och migrationsminister Morgan Johansson på rådet för rättsliga och inrikes frågors möte i Bryssel.

Share Öppna i ny flik

Vapenamnesti under perioden februari april 2018

2017-05-17

 Regeringen har beslutat en proposition med förslag om att det ska genomföras en tidsbegränsad vapenamnesti under våren 2018.

Share Öppna i ny flik

Tompa Pompa Andersson döms till tio års fängelse för 31 fall av grov våldtäkt mot barn

2017-05-17

 Tompa Andersson från Örebro som suttit häktad sedan slutet av november misstänkt för bland annat 31 fall av grov våldtäkt mot barn döms idag av Örebro tingsrätt till 10 års fängelse. Tompa Andersson döms för 30 fall av grov våldtäkt mot barn, fyra fall av sexuellt ofredande, kränkande fotografering, grovt barnpornografibrott samt tre fall av utnyttjande av barn för sexuell posering. Tompa Andersson frias från ett fall av grov våldtäkt mot barn.

Share Öppna i ny flik

Huvudförhandlingen i målet om dödsskjutningen på Råslätt är nu avslutad dom den 24 maj 2016

2017-05-17

 Rättegången mot Branko Glasnovic, Mike Glasnovic som stått åtalade för mord m.m., och Feime Jerliy, åtalad för underlåtenhet att avslöja mord, är nu avslutad. Tingsrätten kommer att meddela sin dom i målet onsdagen den 24 maj 2017, kl. 14:00.

Share Öppna i ny flik

19-åriga Tova Moberg hittad död

2017-05-16

 Kammaråklagare Christer Sammens bekräftar att den 19-åriga Tova Moberg som sedan helgen varit försvunnen i Hälsingland nu har påträffats död. Brottsmisstankarna mot de tre anhållna männen kommer att skärpas från misstänkt människorov till misstänkt mord.

Share Öppna i ny flik

Hyperhidrospatienter har rätt till ersättning för behandling av andra kroppsdelar än händer, fötter och armhålor

2017-05-15

 Förvaltningsrätten i Stockholm har i dag i två domar gjort bedömningen att botulinumtoxinbehandling av hyperhidros i andra kroppsdelar än händer, fötter och armhålor varit i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet och att rätt till ersättning för behandlingen därmed förelegat.

Share Öppna i ny flik

Tingsrätten dömer två män i Swefilmer-målet

2017-05-15

 Tingsrätten har idag meddelat dom i det uppmärksammade målet där Alisan Biber och Max Johansson åtalats för att ha stått bakom och drivit hemsidan Swefilmer.com.

Share Öppna i ny flik

Kammarrätten godkänner skyddsjakt på skarv

2017-05-15

 Länsstyrelsen har utrett vilka områden i skärgården som är särskilt viktiga för fågelbeståndet och inte beviljat skyddsjakt där. Det konstaterar kammarrätten i dagens dom där skyddsjakt i fem områden i Stockholms skärgård godkänns. Tiden för skyddsjakt har dock passerats.

Share Öppna i ny flik

Tingsrätten meddelar fällande dom i mål om penningtvätt av transfersumma för fotbolls-stjärnan ”Hulk”

2017-05-15

 Tingsrätten har idag fällt Hussein Barjawi och Silvija Jansson som tagit emot och förvarat 3,5 miljon kronor på ett bolagskonto. Pengarna utgjorde del av transfersumman för fotbollsspelaren Givanildo ”Hulk” Vieira de Sousas övergång till Shanghai SIPG Football Club, men bedragare lyckades dirigera om en utbetalning till ett konto i Sverige. Pengarna frystes dock på kontot innan någon hann ta ut dem.