Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Morad Khatchadorian döms för försök till rån och vållande till kroppsskada vid rånförsöket mot Romska Föreningen

2017-04-28

 Den 33-årige Morad Khatchadorian som åtalats för inblandning i skottlossningen döms av tingsrätten för bl.a. försök till grovt rån och vållande till kroppsskada, grovt brott, till fängelse 4 år och 6 månader. Morad frikänns från försök till mord. Han ska också betala skadestånd till målsägandena. Morad ska vara fortsatt häktad.

Share Öppna i ny flik

Romer får skadestånd för att de funnits med i Kringresanderegistret

2017-04-28

 Svea hovrätt har i dag dömt Staten att betala skadestånd till elva personer med 30 000 kr var för att de har funnits med i Kringresanderegistret hos skånepolisen enbart på grund av etnisk tillhörighet.

Share Öppna i ny flik

Mats Öhgren åtalas för flera våldtäkter mot barn i Skaraborgs tingsrätt

2017-04-28

 60-åriga Mats Öhgren åtalas för upprepade våldtäkter mot barn.

Share Öppna i ny flik

Fotbollstränaren och elevassistenten Hanad Mohamed döms för grov våldtäkt mot barn

2017-04-28

 Hanad Mohamed har varit anställd som elevassistent på Knutbyskolan i Rinkeby. På denna skola gick Sekretess A och Sekretess B. Målsägandena känner varandra.

Share Öppna i ny flik

Sommarstugemordet - Johanna Möller och hennes pojkvän Mohammad Rajabi åtals för mord

2017-04-28

 Mohammad Rajabi och tidigare socialsekreteraren Johanna Möller åtalas för mord, mordförsök, grovt bedrägeri, urkundsförfalskning, givande av muta samt hot mot tjänsteman. Åtalet mot Mohammad Rajabi gäller endast mord och försök till mord på Johanna Möllers föräldrar.

Share Öppna i ny flik

Utökade möjligheter till arbetsplatsinspektioner som strider mot utlänningslagens bestämmelser

2017-04-27

 I promemorian lämnas förslag till ändringar i utlänningslagen som innebär att möjligheten att genomföra arbetsplatsinspektioner utökas. Polismyndigheten ges möjlighet att göra inspektioner på arbetsplatser för att kontrollera att arbetsgivare inte har personer anställda i strid mot utlänningslagens bestämmelser. Inspektionerna ska rikta sig mot arbetsgivaren. Inspektionerna ska baseras på en riskbedömning i enlighet med EU:s direktiv 2009/52 om sanktioner mot arbetsgivare. Det föreslås också att den särskilda avgiften som arbetsgivare kan åläggas att betala för att de har en utlänning anställd...

Share Öppna i ny flik

Hovrättsdom om i mål om grov våldtäkt

2017-04-27

 Tre män åtalades i Södertörns tingsrätt för att tillsammans och i samförstånd med en fjärde okänd man ha haft orala och anala samlag med en kvinna. Enligt åtalet hade männen dels tvingat henne, dels otillbörligt utnyttjat att hon befann sig i en särskilt utsatt situation på grund av en funktionsnedsättning och berusning. Händelsen inträffade utomhus en natt i juli 2016 efter att kvinnan tillsammans med en av männen träffat de övriga tre männen utanför en restaurang. Tingsrätten frikände de tilltalade i en dom i november 2016.

Share Öppna i ny flik

Hovrätten fastställer tingsrättens friande dom angående mord på Morö Backe torg

2017-04-26

 Hovrätten för Övre Norrland har i dag fastställt den frikännande domen för den 26-årige man som åtalats för mordet på Morö Backe torg i oktober 2016. Hovrätten anser att eftersom den 26-årige mannen angreps med kniv i samband med ett rånförsök mot honom hade han rätt till nödvärn.

Share Öppna i ny flik

Högre krav på hyresvärdarna vid ombyggnation

2017-04-26

 Hyresgästutredningen har överlämnat sitt betänkande Stärkt ställning för hyresgäster (SOU 2017:33) till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson. Särskild utredare har varit riksdagsledamoten Agneta Börjesson (MP).

Share Öppna i ny flik

Misstänkta för tavelstöld identifierade

2017-04-26

 Tre tavlor stals från Bror Hjorts Hus i Uppsala den 13 februari. Tavlorna är värda drygt 4 miljoner kronor.