Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

26 personer åtalas i samband med gängbråk

2017-03-24

 I dag har åtal väckts i ett uppmärksammat ärende där supportrar från två Stockholmsklubbar träffades för att ha ett stort slagsmål i maj 2015. 26 personer åtalas misstänkta för misshandel, försök till grov misshandel samt anstiftan eller medhjälp till misshandel.

Share Öppna i ny flik

Företagsrekonstruktionen för Indianerna Speedway AB fortsätter

2017-03-24

 Örebro tingsrätt har i dag haft ett borgenärssammanträde. Rådmannen Helen Persson beslutade att företagsrekonstruktionen får pågå till den 7 juni 2017.

Share Öppna i ny flik

Granskning av tingsrätters effektivitet och produktivitet

2017-03-23

 Idag har Riksrevisionen presenterat granskningen ”Tingsrätters effektivitet och produktivitet”. Resultatet visar på skillnader mellan olika domstolar. Av resultatet framgår inte om det är tingsrätternas arbetssätt som kan förbättras eller om den uppmätta ineffektiviteten beror på faktorer som ligger utanför den enskilda domstolens kontroll.

Share Öppna i ny flik

Tre nya justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen

2017-03-23

 Regeringen har i dag utnämnt Ulrik von Essen, Kristina Svahn Starrsjö och Helena Rosén Andersson till justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Share Öppna i ny flik

Regeringen presenterar nytt brottsförebyggande program

2017-03-21

 Rättsväsendet ska klara upp fler brott och det grova våldet måste få ett slut. Men vi måste också bli bättre på att förebygga att brott över huvud taget inträffar. Därför lanserar regeringen idag ett nationellt brottsförebyggande program.

Share Öppna i ny flik

Ska bli enklare för markägare att få tillbaka mark där personer bosatt sig utan tillstånd

2017-03-21

 Regeringen har i dag beslutat att överlämna en proposition till riksdagen med förslag som innebär att en ny form av särskild handräckning införs. Det nya, mer effektiva förfarandet ska kallas för avlägsnande. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2017.

Share Öppna i ny flik

Tingsrätten avslår ansökan om omvandling av livstidsstraff

2017-03-20

 Örebro tingsrätt har idag avslagit Kjell-Åke Johanssons ansökan om att omvandla hans straff på livstids fängelse för bland annat mord till ett tidsbestämt fängelsestraff.

Share Öppna i ny flik

PPM beslut att avregistrera polisanmälda Allras fonder får inte överklagas

2017-03-20

 Förvaltningsrätten i Stockholm n har beslutat att Pensionsmyndighetens beslut att avregistrera Allras fyra fonder inte får överklagas av Allra. Allras överklagande och yrkande om inhibition har därför avvisats.

Share Öppna i ny flik

29-årige Lanko Aziz som greps i Danmark för dubbelmordet i Kista har nu häktats av tingsrätten

2017-03-20

 Lanko Aziz har häktats på sannolika skäl för mord på Merhawi Aregai och en annan man på Själlandsgatan i Kista 2017-03-08.

Share Öppna i ny flik

Sommarstugemordet - Johanna Möller häktas för mordet på maken Aki Paasila

2017-03-20

 Den avlida maken Aki Paasila hittades död i augusti 2015 i Hjälmaren.