Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Polisen uppger - Fler uppklarade brott i år

2017-03-15

 Antalet ärenden som polisen redovisar till åklagare har ökat något under årets två första månader jämfört med samma period förra året.

Share Öppna i ny flik

Rapporten från Assangeförhöret nu översatt

2017-03-15

 Åklagarna har tagit emot merparten av översättningen av förhöret med Julian Assange i november.

Share Öppna i ny flik

Förvaltningsrätten stoppar inte licensjakt efter lodjur

2017-03-14

 Förvaltningsrätten stoppar inte licensjakt efter lodjur i det Norra rovdjursförvaltningsområdet

Share Öppna i ny flik

Fiskodling i öppna kassar är inte tillåtlig

2017-03-14

 Mark- och miljööverdomstolen har idag meddelat domar i fyra mål om tillstånd till odling av fisk i öppna kassar. I M 8673-15 och M 8882-15, som handlar om tillstånd till fiskodling i Omnefjärden respektive Mjältösundet, båda i Kramfors kommun, samt i M 2620-16 om tillstånd till fiskodling och vinterförvaring av fisk i Nätrafjärden i Örnsköldsviks kommun har Mark- och miljööverdomstolen kommit fram till att verksamheterna endast kan tillåtas under en avvecklingstid om tre år. I M 8374-15 om tillstånd till fiskodling i Storsjön i Bergs kommun har domstolen funnit att verksamheten inte kan tillåt...

Share Öppna i ny flik

Niclas Nilssons som 2004 mördade en kvinna och våldtog en flicka i en lägenhet i Vivalla får inte sitt livstidsstraff tidsbestämt

2017-03-14

 Örebro tingsrätt har idag beslutat att avslå Niclas Nilssons ansökan om att få sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt fängelsestraff.

Share Öppna i ny flik

En man anhållen för dubbelmord i Kista

2017-03-13

 Under natten till den 12 mars har en man i 30-årsåldern gripits misstänkt för det dubbelmord som skedde i Kista den 8 mars. Mannen greps i Danmark efter samverkan med europeisk polis.

Share Öppna i ny flik

Eila Järnviken åtalas för mord som hon erkände efter 22 år

2017-03-13

 Usko Uutinen hittades död 1994 i Södertälje under en balkong på Klövjevägen i stadsdelen Ronna. Ärendet avskrevs då som självmord. I december 2016 anmälde den 63-åriga kvinnan Eila Järnviken för polisen att det istället var hon som dödat mannen. Gärningen har närmare bestått i att Eila Järnviken, sedan den nu avlidne Ari Tyni, på samma plats tidigare misshandlat Usko Uutinen med järnrör och bestulit Usko Uutinen på dennes tillhörigheter.

Share Öppna i ny flik

Evgeny Pavlov anställd på Bombardier i Sverige har häktats misstänkt för grovt givande av muta

2017-03-10

 Den ryska medborgaren Pavlov Evgeny som är anställd på Bombardier i Sverige har i dag häktats vid Stockholms tingsrätt, misstänkt för grovt givande av muta.

Share Öppna i ny flik

Dubbelmordet i Hallonbergen - Samtliga misstänkta häktas

2017-03-10

 I dag hölls häktningsförhandlingar vid Solna tingsrätt gällande dubbelmordet på Lötsjövägen 11i Hallonbergen. Efter häktningsförhandlingarna står det klart att samtliga misstänkta Fouad Saleh, Mikael Chamoun samt Adam Boto häktas på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet.

Share Öppna i ny flik

Hovrätten meddelar dom i 18 år gammalt mordfall- Arnold Lewin döms till livstids fängelse

2017-03-10

 Hovrätten dömer f.d. partnern Arnold Lewin för mord, försök till mord och grov mordbrand till livstids fängelse.