Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Uppmaning att titta på en reklamfilm kostar TV4 50 000 kr

2017-11-15

 En programpresentatör på TV4 uppmanade tittarna att ”hålla ögonen öppna i den första reklampausen, för då är det premiär för en reklamfilm som också är en påminnelse om att tillsammans blir vi bättre”. Reklamfilmen upptog sedan hela avbrottet för annonser. Nu döms TV4 att betala en särskild avgift på 50 000.

Share Öppna i ny flik

11 personer åtalas för brott i samband med NMR demonstration i Göteborg

2017-11-14

 Den 30 september hölls Nordiska motståndsrörelsen demonstration i Göteborg. Idag åtalades Falah Fahed, Gibou Njie, Hussein Ahmed, Tobias Von Borstel, John Andersson, Immanuel Etcheverry Malan, Abdiwale Mohamed Abdulle, Simon Berhane Misgna samt Carl Michael Åkesson för brott i anknytning till demonstrationen.

Share Öppna i ny flik

Rättegång om mord i Åkersberga inleds i Attunda tingsrätt

2017-11-14

 Attunda tingsrätt inleder måndagen den 20 november 2017 en rättegång som behandlar åtalet för mord på Söraskolan i Åkersberga den 18 juni 2017. Åklagaren har i andra hand gjort gällande att Viktor Edlunds gärning ska bedömas som synnerligen grov misshandel och vållande till annans död.

Share Öppna i ny flik

Fängelse för männen i jaktbrottshärvan

2017-11-10

 Tingsrätten har dömt en 37-åriga Johan Lund för två fall av grovt jaktbrott, bestående i att han skjutit en järv och snarat en björn, samt för vapenbrott och brott mot vapenlagen, till fängelse i ett år och tre månader.

Share Öppna i ny flik

Anhållande hävt av tidigare misstänkt för mord i Åre

2017-11-10

 Den man i 30-årsåldern som suttit anhållen sedan i onsdags skäligen misstänkt för mord på en kvinna i Åre den 7 november i år har under förmiddagen i dag försatts på fri fot efter beslut av åklagare.

Share Öppna i ny flik

Åtal väckt för flera fall av rån- och rånförsök i Borås

2017-11-10

 I dag fredag den 10 november 2017 har åtal väckts vid Borås tingsrätt mot tre personer på sannolika skäl misstänkta för sammanlagt elva rån och rånförsök i centrala Borås under augusti och september månad i år.

Share Öppna i ny flik

Stefan Adolfsson döms för barnvåldtäkter

2017-11-10

 55-åriga Stefan Adolfsson våldtog och smygfilmade sin styvdotter. Han döms nu till sex års fängelse av Örebro tingsrätt. Flickan blev våldtagen första gången som 13-åring och övergreppen skedde under flera år. Stefan Adolfsson försåg också barnet med narkotika och pengar. Det har varit fråga om 40 000 kr, 20 000 kr och 9 000 kr. Hon har fått pengar vid varje tillfälle. Det har varit fråga om 40 000 kr, 20 000 kr och 9 000 kr. Hon och Stefan Adolfsson har oftast diskuterat pengar innan dom sexuella övergreppen utfördes.

Share Öppna i ny flik

Brottsförebyggande rådet får i uppdrag att göra en fördjupad studie om antisemitiska hatbrott

2017-11-09

 Enligt nationella och internationella rapporter har utsatthet, hot och hat mot judar i Sverige under den senaste tiden ökat. Nu får Brottsförebyggande Rådet, Brå, i uppdrag av regeringen att göra en fördjupad studie av antisemitiska hatbrott i syfte att kunna stärka det förebyggande arbetet.

Share Öppna i ny flik

Polismyndigheten och Säkerhetspolisen ska stärka arbetet mot politiskt motiverad brottslighet inför valet

2017-11-09

 Regeringen ger Polismyndigheten och Säkerhetspolisen i uppdrag att stärka arbetet med att förebygga, förhindra, försvåra och hantera politiskt motiverad brottslighet. Myndigheterna ska särskilt redogöra för insatser och åtgärder som vidtas inför valrörelsen 2018.

Share Öppna i ny flik

Jämnare fördelning av ensamkommande barn mellan kommunerna

2017-11-09

 Regeringen har i dag fattat beslut om en lagrådsremiss med förslag som innebär att möjligheterna för en anvisningskommun att placera ett ensamkommande barn i en annan kommun begränsas. Syftet med förslaget är att åstadkomma en jämnare fördelning av de ensamkommande barnen mellan kommunerna.