Nyheter

Narrativet

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Omar Basim döms för mordet på Sonja Sabas Costich

2017-09-27

 Solna tingsrätt har i dag dömt Omar Basim till 16-års fängelse för mordet på Sonja Sabas Costich.

Share Öppna i ny flik

Metin Sahindal döms för mord på släkting med sax vid Stensjön

2017-09-27

 Metin Sahindal döms till fängelse i 12 år för mord på Mulla Sahindal vid Stensjön.

Share Öppna i ny flik

I dag tar Morgan Johansson emot förslag om skarpare terrorlagstiftning

2017-09-27

 I dag onsdag den 27 september kl. 14:30 tar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson emot ett betänkande med förslag som utökar kriminalisering av handlingar kopplade till terrorism. Förslagen presenteras av den särskilda utredaren Lars Werkström, rättschef vid Åklagarmyndigheten.

Share Öppna i ny flik

Skadestånd och Europakonventionen

2017-09-26

 Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen med förslag till bestämmelser om stat och kommuns skadeståndsrättsliga ansvar vid överträdelser av Europakonventionen.

Share Öppna i ny flik

Förundersökning inledd om misstänkt uppmärksammat sexualbrott mot SD-kvinnan Hanna Wigh

2017-09-26

 Chefsåklagare Maria Sterup vid Särskilda åklagarkammaren har inlett en förundersökning med anledning av medieuppgifter om sexualbrott mot SD-kvinnan Hanna Wigh i riksdagen. En polisanmälan om sexuellt ofredande har inkommit.

Share Öppna i ny flik

Tidigare partiledaren Victoria Kawesa åtals för brott mot upphovsrättslagen

2017-09-26

 I dag har åtalades tidigare feministiskt initiativ partiledare Victoria Kawesa. Åtalet inlämnades vid Patent- och marknadsdomstolen gällande brott mot upphovsrättslagen i samband med en föreläsning under den nationella konferensen för genusforskning vid Linköpings universitet i november 2016. Åtalet gäller användande av en magisteruppsats i samband med Victoria Kawesas föreläsning vid Linköpings universitet i november 2016. Brotten har enligt åtalet bestått i exemplarframställning i en powerpointpre...

Share Öppna i ny flik

Slutredovisning av uppdrag om myndighetssamverkan mot organiserad brottslighet

2017-09-26

 För knappt två år sedan presenterade regeringen en samlad insats mot organiserad brottslighet. Bland annat fick tolv myndigheter inom och utanför rättsväsendet i uppdrag att utveckla sin samverkan mot organiserad brottslighet. Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson tar i dag emot myndigheternas slutredovisning av uppdraget.

Share Öppna i ny flik

Domstolen ändrar polisens beslut – ny samlingsplats och kortare färdväg för NMR demonstration

2017-09-25

 Förvaltningsrätten i Göteborg har efter överklagande prövat Polismyndighetens beslut om demonstrationstillstånd för Nordiska motståndsrörelsen.

Share Öppna i ny flik

Sexualbrottsling åtalas för grova våldtäkter mot barn

2017-09-25

 Åklagare vid Internationella åklagarkammaren Stockholm har i dag väckt åtal mot Björn Martin Samström som misstänkts för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, barnpornografibrott med mera.

Share Öppna i ny flik

Mohamad Abdullah döms till fängelse för folkrättsbrott i Syrien

2017-09-25

 Södertörns tingsrätt har idag dömt den syriska medborgaren Mohamad Abdullah för folkrättsbrott begånget i Syrien 2014 till åtta månaders fängelse. Åklagarens begäran om att Mohamad Abdullah ska utvisas har ogillats.