Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Våldtäkt på Gotland- Utredningen läggs ner

2017-01-11

 Förundersökningen om ett våldtäktsärende på Gotland, där en kvinna i oktober anmälde att hon utsatts för våldtäkt, har lagts ned. Männen är inte längre misstänkta för brott i samband med händelsen. Åklagaren finns tillgänglig för media i dag.

Share Öppna i ny flik

Branko Glasnovic omhäktas misstänkt för mordet på Råslätt i Jönköping

2017-01-10

 Branko Glasnovic som Jönköpings tingsrätt häktade den 23 december 2016, misstänkt för mord på Tornfalksgatan 4 i Jönköping den 21 december 2016, har idag omhäktats.

Share Öppna i ny flik

Mordet på Muskö -Tingsrätten har idag funnit att domarna är förhindrade att döma i målet på grund av jäv

2017-01-10

 Huvudförhandling i målet har hållits i fyra dagar under november 2016. Efter det att all utredning i målet hade gåtts igenom fann rätten den 23 november 2016 att övertygande bevisning hade presenterats om att den tilltalade Benny Lindvall i målet har begått den åtalade gärningen. Samtidigt beslutade rätten att den tilltalade skulle gå igenom en rättspsykiatrisk undersökning eftersom en sådan undersökning ansågs kunna ha betydelse för bestämmande av påföljden.

Share Öppna i ny flik

Gästarbetare döms till fängelse för rån mot sin tidigare arbetsgivare i Näs

2017-01-10

 Ångermanlands tingsrätt har idag dömt Sorin Budescu, Vasile Cantaragiu, Daniel Chiriac, Cosmin Marcuta, Vasile Pruteanu som stått åtalade för rån och bedrägeri mot ett par bosatta i Härnösand.

Share Öppna i ny flik

Åklagaren överklagar hovrättens beslut att återlämna 13 miljoner till misstänkta människosmugglare

2017-01-10

 Riksåklagaren vill att Högsta domstolen ska pröva om ett beslut från Migrationsverket om uppehålls- och arbetstillstånd som tillkommit under felaktiga omständigheter kan anses utgöra ett sådant tillstånd som krävs för inresa till Sverige enligt utlänningslagen, och om man därmed kan utesluta ansvar för grovt organiserande av människosmuggling.

Share Öppna i ny flik

Regionpolischefen i Region Syd lämnar sitt uppdrag

2017-01-09

 Annika Stenberg har, efter samtal med rikspolischef Dan Eliasson, beslutat att lämna sitt uppdrag som regionpolischef i region Syd. Tillförordnad regionpolischef blir Klas Friberg, idag regionpolischef i region Väst.

Share Öppna i ny flik

Polismannen Daniel Lindsö döms för vållande till annans död efter trafikolycka i Landskrona

2017-01-09

 Den 6 januari 2017 dödades en man och en kvinna skadades svårt då de blev påkörda av en polisbil på ett obevakat övergångsställe på Hälsingborgsvägen i Landskrona. Lunds tingsrätt dömer nu polismannen Daniel Lindsö som körde bilen för vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Påföljden bestämmer tingsrätten till villkorlig dom och böter.

Share Öppna i ny flik

Ulf Karlsson döms för förtal i Zlatanmålet

2017-01-09

 Värmlands tingsrätt har meddelat dom i ett mål mellan Zlatan Ibrahimovic och en idrottsledaren Ulf Karlsson och därvid dömt Ulf Karlsson för grovt förtal till 60 dagsböter.

Share Öppna i ny flik

Tidigare anhållen för mord i Ronneby har släppts

2016-12-30

 Den man i 60-årsåldern som sedan i onsdags varit anhållen skäligen misstänkt för mord på en 30-årig kvinna i Ronneby har i dag släppts och brottsmisstanken lagts ned.

Share Öppna i ny flik

Umeå tingsrätt ogillar samtliga kärandes talan i Skogsnickemålet

2016-12-30

 Umeå tingsrätt har idag meddelat gemensam dom i sju tvistemål där före detta anställda i bolaget Skogsnicke AB för talan mot den skogsentreprenör som var ägare av bolaget.