Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Åtals för mord på Råslätt i Jönköping

2017-04-25

 Åtal väcks mot Branko Glasnovic, Mike Glasnovic och Feime Jerliy för inblandning i dödskjutningen på Råslätt i Jönköping den 21 december 2016.

Share Öppna i ny flik

Döms för mord på sin fru till 18 års fängelse

2017-04-25

 Habtom Tesfamichael Gebreyesus har erkänt att han avsiktligt har dödat sin 30-åriga fru genom att hugga henne i bröstet med en kniv. Han anser att det finns förmildrande omständigheter som gör att brottet är mindre grovt och att han därför ska dömas för dråp. Tingsrätten delar inte hans mening, han döms därför till 18 års fängelse.

Share Öppna i ny flik

Facebookvåldtäkten i Uppsala – Tingsrätten dömer till fängelse

2017-04-25

 Tingsrätten har i dag dömt Emil Khodagholi, Maysam Afshar och Reza Mohammed Ahmadi, för våldtäkt, medhjälp till våldtäkt, underlåtenhet att avslöja våldtäkt samt för grovt förtal. Påföljden har i samtliga fall bestämts till fängelse. Männen ska även betala skadestånd till målsäganden.

Share Öppna i ny flik

Massgripanden av misstänkta pedofiler

2017-04-25

 Ett flertal husrannsakningar har genomförts i olika kommuner i region Syd i en gemensam nationell polisinsats i syfte att bekämpa spridning av material som utgör dokumentation av sexuella övergrepp mot barn. Flera misstänkta har frihetsberövats.

Share Öppna i ny flik

Eila Järnviken erkände ett 22 år gammalt mord men frias av tingsrätten

2017-04-24

 Södertälje tingsrätt frikänner Eila Järnviken som stått åtalad för ett mord 1994. Eila Järnviken erkände inledningsvis mord, men ändrade sig under rättegången och erkände slutligen endast försök till mord.

Share Öppna i ny flik

En person anhållen för terroristattacken på Drottninggatan

2017-04-24

 Vice chefsåklagare Hans Ihrman har den 23 april anhållit en person i utredningen kring terroristattacken den 7 april på Drottninggatan i Stockholm.

Share Öppna i ny flik

Tidigare huvudvittne häktas inte för medhjälp till mordet i Kalamark

2017-04-21

 Tidigare huvudvittne häktas inte av Luleå tingsrätt för medhjälp till mord och medhjälp till grovt rån i Kalamark 2004. Mannen har tidigare varit huvudvittne och pekade ut Kaj Linna som mördaren när Kaj Linna dömdes till livstidsfängelse för ett uppmärksammat rånmord i Kalamark i Norrbotten 2014.

Share Öppna i ny flik

Facebookvåldtäkten i Uppsala - Maysam Afshar släppt ur häktet

2017-04-21

 Uppsala tingsrätt finner att det inte finns skäl att hålla den misstänkta Maysam Afshar häktad. Maysam Afshar satt häktad misstänkt för våldtäkt i Uppsala som sändes live på Facebook.

Share Öppna i ny flik

Al Zoebi Moyed frias för terroristbrott alternativt mordbrand i Malmö

2017-04-21

 Malmö tingsrätt har i dag meddelat dom i det mål som rör branden i en shiamuslimsk föreningslokal i Malmö. Tingsrätten friar den 30-årige Al Zoebi Moyed som stått åtalad för gärningen.

Share Öppna i ny flik

Kalamarksmordet -Tidigare huvudvittnet Magnus Viklund begärd häktad för medhjälp till mord

2017-04-21

 ammaråklagare Jens Göransson har begärt 45-åriga Magnus Viklund häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till grovt rån i Kalamark 2004. Magnus Viklund har tidigare varit vittne samt misstänkt i målet.