Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Tingsrätten dömer man för yttrandefrihetsbrottet hets mot folkgrupp i tio fall

2018-04-24

 Göteborgs tingsrätt har idag dömt en man för yttrandefrihetsbrottet hets mot folkgrupp i tio fall. Tingsrätten har efter att en jury prövat frågan om brott föreligger kommit fram till att publiceringar som skett på en webbplats utgör hets mot folkgrupp. Påföljden har bestämts till villkorlig dom och dagsböter.

Share Öppna i ny flik

Grovt vapenbrott

2018-04-24

 Tingsrätten har i dag den 24 april 2018 meddelat dom i ett mål rörande bl.a. grovt vapenbrott mot sex tilltalade män från Laholm i åldrarna 20-30 år. Männen var åtalade för att tillsammans och i samråd eller samförstånd med andra medlemmar av det s.k. Sällskapet i Laholm innehaft sex skarpa vapen med ammunition, som stulits vid bostadsinbrott, vilka de förvarat på vinden till en av männens mors...

Share Öppna i ny flik

Högsta domstolen meddelar inte prövningstillstånd i ett mål angående mord och försök till mord m.m.

2018-04-23

 Högsta domstolen har beslutat att inte meddela prövningstillstånd i ett mål angående mord och försök till mord m.m.

Share Öppna i ny flik

Prövningstillstånd meddelat i mål om sjukpenninggrundande inkomst

2018-04-23

 Fråga om uttag av obetalda semesterdagar ska påverka den sjukpenninggrundande inkomsten. (Mål nr 7041-17, Kammarrätten i Göteborgs mål nr 1334-17).

Share Öppna i ny flik

Dom i mål om vårdbidrag

2018-04-23

 Personlig assistans som utförts utan att ersättning från stat eller kommun har utgått har inte ansetts utgöra sådant annat samhällsstöd som påverkar rätten till vårdbidrag.

Share Öppna i ny flik

Nyköpings tingsrätt meddelar dom i målet gällande bl.a. mord i Katrineholm

2018-04-23

 Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 14.00 meddelar tingsrätten dom i målet gällande bl.a. mord i Katrineholm (tingsrättens mål B 1456-17).

Share Öppna i ny flik

Tidigare kommunanställda Liselotte Johansson döms för stölder av kommunala pengar

2018-04-20

 På fredagen dömde Kalmar tingsrätt den f.d. kommunala tjänstemannen Liselotte Johansson som stått åtalad för 74 fall av trolöshet mot huvudman, grovt brott, till fängelse ett och ett halvt år. Hon ska också betala tillbaka över 7 miljoner kronor till kommunen.

Share Öppna i ny flik

Fängelse för grova dataintrång och grova bedrägerier

2018-04-20

 Malmö tingsrätt har idag meddelat dom i det mycket stora mål om dataintrång och bedrägerier som inleddes i slutet av september förra året. Huvudmannen döms för samtliga gärningar till fängelse i sex år och sex månader. Hans medgärningsmän i den del som gäller bedrägerier i samband med dataintrång döms till fängelse tre år respektive två år och tre månader. Huvudmannens bror och en 60-årig man döms för andra grova bedrägerier till fängelse två år och nio månader respektive tre år och sex månader. Ytterligare åtta personer döms för delaktighet av olika slag i brottsligheten....

Share Öppna i ny flik

Man begärd häktad för mord i Ödeshög

2018-04-20

 Den man som sedan natten till torsdagen är anhållen misstänkt för mord och grov misshandel i Ödeshög den 18 april har begärts häktad vid Linköpings tingsrätt. Åklagaren skickade in häktningsframställan till tingsrätten vid lunchtid på fredagen. Efter häktningsförhandlingen är åklagaren tillgänglig för media.

Share Öppna i ny flik

Inget åtal för försök till mord efter skottlossning mot polismans bostad i Västerås

2018-04-20

 Åklagaren har meddelat tingsrätten att den man som varit häktad misstänkt för försök till mord efter skottlossning mot en polismans bostad i Västerås inte längre bör vara häktad för det brottet. Han bör dock, enligt åklagaren, vara fortsatt häktad för andra brott.