Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Säsongsavslutning av Rättegångspodden

2017-10-27

 Nu finns två avsnitt ute om det mycket uppmärksammade fallet kallat "Skotten i Vallåkra".

Share Öppna i ny flik

Förundersökning då en 11-årig pojke mördades Södertälje återupptas inte

2017-10-27

 Efter att ha gått igenom handlingarna i ett ärende från 2001 då en 11-årig pojke mördades har vice chefsåklagare Katarina Lenter beslutat att inte återuppta utredningen.

Share Öppna i ny flik

Åklagare överklagar friande dom i Bombardierärendet

2017-10-25

 Riksenheten mot korruption har i dag överklagat Stockholm tingsrätts frikännande dom mot Evgeny Pavlov som är anställd inom Bombardierkoncernen.

Share Öppna i ny flik

Allra International Vd är nu efterlyst och häktad i sin frånvaro

2017-10-24

 Stockholms tingsrätt har häktat Evran Mersin, i sin utevaro, med anknytning till Allra Pension AB misstänkt för trolöshet mot huvudman, grovt brott.

Share Öppna i ny flik

Stärkt kontroll av resehandlingar

2017-10-23

 Regeringen har fattat beslut om propositionen Kontroll av biometriska kännetecken i resehandlingar och kommer att lämna över propositionen till riksdagen i nästa vecka.

Share Öppna i ny flik

"Knutbypastorn” Helge Iversen får inte sitt livstidsstraff tidsbestämt

2017-10-23

 Örebro tingsrätt har idag beslutat att avslå den tidigare Knutbypastorns ansökan om att få sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt fängelsestraff.

Share Öppna i ny flik

Regeringen lämnar förslag på ny järnvägstrafiklag

2017-10-19

 I dag har regeringen lämnat ett förslag till Lagrådet om en ny järnvägstrafiklag. Den nya, moderna lagen innebär att de 30 år gamla reglerna för inrikes järnvägstransporter ersätts.

Share Öppna i ny flik

Förvaltningsrätten har avgjort ”passupphandlingsmålet”

2017-10-19

 Förvaltningsrätten i Stockholm har idag avslagit Safran Identity & Securitys ansökan om överprövning av Polismyndighetens upphandling av persondokument och passystem. Förvaltningsrättens prövning i målet är begränsad till en kontroll av om Polismyndigheten, utifrån de omständigheter som Safran Identity & Security anfört, följt de grundläggande principerna och övriga bestämmelser i upphandlingslagstiftningen.

Share Öppna i ny flik

Amir Hussein Amiri häktas för mord på 80-årig kvinna Norsjö

2017-10-18

 Vid halvtvåtiden på lördagen den 14 oktober 2017 anträffades en 80-årig kvinna död i ett soprum i centrala Norsjö i Västerbotten. Den misstänkta Amir Hussein Amiri som greps och anhölls misstänkt för gärningen häktas nu häktad på sannolika skäl.

Share Öppna i ny flik

Beslut om köpstopp av premiepensionsfond kan inte överklagas till förvaltningsdomstol

2017-10-17

 Beslut om köpstopp av en fond i premiepensionssystemet kan inte överklagas till förvaltningsdomstol, konstaterar Kammarrätten i Stockholm i en dom i dag. Skälet är att beslutet är en konsekvens av det samarbetsavtal som finns mellan Pensionsmyndigheten och fondbolaget.