Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Dom från Migrationsöverdomstolen

2018-05-09

 Saken i målet är uppehållstillstånd m.m. Migrationsdomstolens dom att bevilja ett tidsbegränsat tillstånd kan därför inte överklagas av Migrationsverket när verket endast överklagat tillståndstiden och anser att domstolen har beviljat en tillståndstid för ett uppehållstillstånd som är längre än vad lagen medger. Skäl för resning har inte heller ansetts föreligga.

Share Öppna i ny flik

En person alltjämt häktad för misstanke om förberedelse till terroristbrott samt finansiering av viss brottslighet

2018-05-09

 Solna tingsrätt har vid en omhäktningsförhandling idag beslutat om fortsatt häktning av en de personer som är misstänkt för förberedelse till terroristbrott.

Share Öppna i ny flik

Tingsrätten dömer en person för ohörsamhet mot ordningsmakten i anslutning till Bokmässan i Göteborg

2018-05-09

 Tingsrätten har i dag dömt en företrädare för Nordiska motståndsrörelsen för ohörsamhet mot ordningsmakten och våldsamt motstånd.

Share Öppna i ny flik

Dom gällande dubbelmordet i Mantorp

2018-05-09

 Linköpings tingsrätt har idag meddelat dom i brottmålet gällande dubbelmordet i Mantorp.

Share Öppna i ny flik

Tre ungdomar döms för människorov och grov misshandel

2018-05-09

 Göteborgs tingsrätt har idag dömt de fyra ungdomar som stått åtalade för att ha fört bort en 14-årig pojke från sin skola och därefter utsatt honom för våld. Tre av ungdomarna döms för människorov, mindre grovt brott, samt för grov misshandel och en av dem döms även för övergrepp i rättssak, medan den fjärde döms för olaga frihetsberövande för sin delaktighet vid bortförandet.

Share Öppna i ny flik

Har kunden alltid rätt?

2018-05-08

 Läs rådmannen Marcus Isgrens blogginlägg om konsumenträtt på domarbloggen!

Share Öppna i ny flik

18 års fängelse för mordförsök med yxa

2018-05-08

 Tingsrätten har idag meddelat dom i ett uppmärksammat mål där en man angripit och skadat sin före detta fru genom att hugga en yxa flera gånger mot hennes huvud och överkropp.

Share Öppna i ny flik

VD för bolag som anställt skogsarbetare från Kamerun inte skadeståndsskyldig för uteblivna löner

2018-05-08

 Hovrätten för Övre Norrland har idag fastställt tingsrättens dom angående talan om skadestånd mot VD:n för ett aktiebolag som anställt arbetskraft för skogsplantering från Kamerun.

Share Öppna i ny flik

Går svenska rättegångar till som i amerikanska filmer? – Rättsväsendet möter gymnasieelever

2018-05-07

 Domare från hovrätten och tingsrätten, en åklagare och en försvarsadvokat kommer tillsammans under våren och hösten 2018 att besöka gymnasieskolor i Göteborg för att berätta om sina roller och öppna upp för elevernas egna frågor. Nu startar vi GymnasieInitiativet!

Share Öppna i ny flik

Mamma och styvpappa frikänns från åtal om synnerligen grov misshandel för att ha kraftig kylt ned en sex-årig dotter, dock döms styvpappan för grov fridskränkning

2018-05-07

 Tingsrätten har idag frikänt en mamma och en styvpappa som varit åtalade för synnerligen grov misshandel den 20 december förra året. Enligt åklagaren skulle de ha försatt dottern i ett livsfarligt tillstånd genom att bada henne i kallt vatten eller på annat sätt orsaka henne kraftig nedkylning med låg puls, låg andningsfrekvens och ljusstela pupiller som följd. Tingsrätten har dock dömt den...