Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Rättegången om mordbrand på Muskö ställs in

2016-12-14

 Benny Lindvall står åtalad för att ha mördat Lena Tigerholm genom att anlägga en brand i hennes fritidshus på Muskö i Stockholms skärgård den 5 juni 2016. Huvudförhandlingen i målet skulle ha ägt rum den 21 december 2016, men förhandlingsdagen har nu ställts in. Fortsatt huvudförhandling i målet planeras i stället till den 10 januari 2017.

Share Öppna i ny flik

Polisen varnar -Skydda dig mot utpressningsvirus

2016-12-14

 Utpressningsvirus, så kallad Ransomware, låser dina datorer och mobila enheter eller krypterar dina elektroniska filer. För att återfå kontrollen över dina data krävs du att betala en lösensumma genom en viss onlinebetalningsmetod, inom en viss tid.

Share Öppna i ny flik

Man dömd för vårdslös skatteuppgift

2016-12-13

 Haparanda tingsrätt anser inte att den man som var åtalad för grovt skattebrott gjort sig skyldig till ett uppsåtligt brott men anser att han varit grovt oaktsam varför han fälls för vårdslös skatteuppgift till villkorlig dom och dagsböter.

Share Öppna i ny flik

Flyktingsmugglare döms till kännbara fängelsestraff

2016-12-13

 Sami Said, Moustafa Salha och Jacob Mekhlef döms vid Södertörns tingsrätt för att ha organiserat människosmuggling avseende transporter av flyktingar som gjordes under perioden augusti–november 2014 från Milano i Italien.

Share Öppna i ny flik

"Lasermannen” John Ausonius begärs utlämnad till Tyskland

2016-12-12

 Tyska myndigheter har inkommit med en begäran att John Wolfgang Alexander Ausonius skall överlämnas till Tyskland på grundval av en europeisk arresteringsorder avseende mord i Frankfurt den 23 februari 1992.

Share Öppna i ny flik

Rättegångspodden vinnare av Svenska Podcastpriset 2016

2016-12-12

 Lexbase vill tacka alla som röstat fram Rättegångspodden till bästa podcast 2016.

Share Öppna i ny flik

Vänsterpartisten Hanna Gunnarsson frikänns från åtal för uppvigling

2016-12-12

 Lunds tingsrätt har meddelat dom i målet angående politikern Hanna Gunnarsson i Lund som åtalats för uppvigling genom att på Twitter uppmana att riva ner, förstöra och klistra över affischer som Sverigedemokraterna låtit sätta upp i Stockholms tunnelbana. Hanna Gunnarsson anses i domen i och för sig ha gjort sig skyldig till uppvigling men eftersom gärningen bedöms som ringa frikänns hon från brott.

Share Öppna i ny flik

Kränkande fotografering misstänks på Moraskola

2016-12-12

 Förundersökning om kränkande fotografering har inletts på en grundskola i Mora kommun. Polisen har beslagtagit en kamera som var uppsatt i ett omklädningsrum på skolan.

Share Öppna i ny flik

Åtal för bluffakturor

2016-12-09

 I dag väcks åtal vid Norrköpings tingsrätt mot 12 personer misstänkta för bland annat grovt bedrägeri. Ärendet omfattar närmare 10 000 brottsmisstankar.

Share Öppna i ny flik

Svensk medborgare frias-Skulle begå terroristbrott i Syrien

2016-12-09

 Svea hovrätt har i dag fastställt tingsrättens friande dom i ett mål där en man åtalats för att ha rest från Sverige för att begå terroristbrott i Syrien.