Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

Tidigare kommunanställda Liselotte Johansson döms för stölder av kommunala pengar

2018-04-20

 På fredagen dömde Kalmar tingsrätt den f.d. kommunala tjänstemannen Liselotte Johansson som stått åtalad för 74 fall av trolöshet mot huvudman, grovt brott, till fängelse ett och ett halvt år. Hon ska också betala tillbaka över 7 miljoner kronor till kommunen.

Share Öppna i ny flik

Fängelse för grova dataintrång och grova bedrägerier

2018-04-20

 Malmö tingsrätt har idag meddelat dom i det mycket stora mål om dataintrång och bedrägerier som inleddes i slutet av september förra året. Huvudmannen döms för samtliga gärningar till fängelse i sex år och sex månader. Hans medgärningsmän i den del som gäller bedrägerier i samband med dataintrång döms till fängelse tre år respektive två år och tre månader. Huvudmannens bror och en 60-årig man döms för andra grova bedrägerier till fängelse två år och nio månader respektive tre år och sex månader. Ytterligare åtta personer döms för delaktighet av olika slag i brottsligheten....

Share Öppna i ny flik

Man begärd häktad för mord i Ödeshög

2018-04-20

 Den man som sedan natten till torsdagen är anhållen misstänkt för mord och grov misshandel i Ödeshög den 18 april har begärts häktad vid Linköpings tingsrätt. Åklagaren skickade in häktningsframställan till tingsrätten vid lunchtid på fredagen. Efter häktningsförhandlingen är åklagaren tillgänglig för media.

Share Öppna i ny flik

Inget åtal för försök till mord efter skottlossning mot polismans bostad i Västerås

2018-04-20

 Åklagaren har meddelat tingsrätten att den man som varit häktad misstänkt för försök till mord efter skottlossning mot en polismans bostad i Västerås inte längre bör vara häktad för det brottet. Han bör dock, enligt åklagaren, vara fortsatt häktad för andra brott.

Share Öppna i ny flik

Fängelse för f.d. anställd som tog pengar ur kommunkassan

2018-04-20

 På fredagen dömde Kalmar tingsrätt den f.d. kommunala tjänsteman som stått åtalad för 74 fall av troslöshet mot huvudman, grovt brott, till fängelse ett och ett halvt år. Hon ska också betala tillbaka över 7 miljoner kronor till kommunen.

Share Öppna i ny flik

Nya domarutnämningar

2018-04-19

 Regeringen har 2018-04-19 utnämnt:

Share Öppna i ny flik

Huvudförhandling i mål om grov underrättelseverksamhet mot person

2018-04-19

 I förra veckan väckte åklagaren åtal mot en person för brottet grov underrättelseverksamhet mot person.

Share Öppna i ny flik

Svea hovrätt söker tekniskt råd

2018-04-19

 Svea hovrätt söker ett tekniskt råd, läs annonsen här .

Share Öppna i ny flik

Åtal i mordärende i Örebro

2018-04-19

 Åklagaren har åtalat en 19-årig man misstänkt för ett mord på en 23-årig man på Järntorget i Örebro den 6 januari 2018. Den åtalade personen har varit frihetsberövad sedan den 9 januari då han anhölls. Åklagaren finns tillgänglig för media under eftermiddagen i dag, torsdag.

Share Öppna i ny flik

Tingsrätten har idag fattat beslut om att efter närmare 20 år avsluta konkursen i Prosolvia AB

2018-04-18

 Göteborgs tingsrätt K 23929-98