Nyheter

Rättegångspodden

Share Öppna i ny flik

”Maffians bankir” stämde åklagare - Åklagarna frias av domstolen

2018-04-09

 I juli 2017 meddelade tingsrätten deldom i ett åtal som bl.a. rörde grova penningtvättsbrott. Tingsrätten frikände de tilltalade från de åtalen, men hovrätten har sedan undanröjt tingsrättens deldom och återförvisat målet till tingsrätten för ny prövning.

Share Öppna i ny flik

Tingsrätten ogillar åtal för försök till grov våldtäkt mot barn

2018-04-06

 I januari 2018 väckte åklagare åtal mot en man för försök till grov våldtäkt mot barn. Enligt åtalet var brottet begånget mot en åttaårig flicka på och intill Oskarstorget i Örebro den 26 juli 2017. Tingsrätten har idag meddelat dom i målet.

Share Öppna i ny flik

Tingsrätten dömer sex män till fängelse för bland annat människorov och narkotikabrott

2018-04-06

 Skaraborgs tingsrätt dömer sex män i 30 – 40 årsåldern, varav fem inte tidigare straffade, för bland annat människorov, mindre grovt brott, försök till grov utpressning och narkotikabrott till fängelse på emellan ett år och två månader och tre år och sex månader.

Share Öppna i ny flik

Aktuella referat från HFD

2018-04-04

 Fyra nya referat

Share Öppna i ny flik

Nytt inlägg på domarbloggen!

2018-04-04

 I dag skriver domaren Britt Björneke om #metoo och förtal. Hon har själv dömt i ett mål där en kvinna åtalats för förtal med anledning av uppgifter som kvinnan lämnat på sociala medier under hashtaggen #metoo.

Share Öppna i ny flik

Föräldrapar döms till villkorlig dom för försök till äktenskapstvång

2018-04-04

 Värmlands tingsrätt dömer två föräldrar för försök till äktenskapstvång. Den man som skulle gifta sig med flickan frikänns. Flickan var vid händelsen 13 år gammal.

Share Öppna i ny flik

Dom i mål om dispens för utbetalning från pensionssparkonto

2018-04-03

 Synnerliga skäl för dispens för utbetalning från pensionssparkonto har ansetts föreligga när en insättning av ett stort belopp av misstag gjorts till pensionssparkontot.

Share Öppna i ny flik

Ja till detaljplan för Wildfire berg- och dalbana på Kolmården

2018-04-03

 Mark- och miljödomstolen i Växjö har idag lämnat överklagandena avseende detaljplanen för berg- och dalbana på Kolmårdens djurpark utan bifall.

Share Öppna i ny flik

22-åring döms för hets mot folkgrupp

2018-04-03

 Helsingborgs tingsrätt har i dag dömt den man som den 22 juli 2017 avbröt en tv-sänd tennismatch i Båstad, då han inne på centercourten höjde en knuten näve och utropade ”Hell Seger” flera gånger. Mannen döms för hets mot folkgrupp till villkorlig dom och dagsböter.

Share Öppna i ny flik

Beslut i mål om förhandsbesked om mervärdesskatt

2018-03-29

 Förhandsbesked om mervärdesskatt.